Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Cibulková a Kližan postúpili do 2. kola na Roland Garros, Beck vypadol

Slovenská tenistka Dominika Cibulková v dueli proti Francúzke Kristine Mladenovičovej v prvom kole Roland Garros. Foto: TASR/AP

Cibulková suverénne zdolala domácu Francúzku Kristinu Mladenovičovú, Kližanovi skrečoval Kanaďan Frank Dancevic.

Paríž 28. mája (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

Jeho súper v úvodnom kole Kanaďan Frank Dancevic zápas za stavu 0:4 v prvom sete skrečoval.

Ďalším súperom Kližana, ktorý štartuje v seniorskej hlavnej súťaži na antukovom vrchole sezóny prvýkrát, bude Francúz Nicolas Mahut. Domáci hráč v nedeľu vyradil bývalú svetovú jednotku Američana Andyho Roddicka.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola. Semifinalistka z roku 2009 si v úvodnom kole ako nasadená päťnástka poradila s domácou Francúzkou Kristinou Mladenovičovou hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:1.

Jej ďalšou súperkou bude Američanka Vania Kingová, s ktorou vlani prehrala v 1. kole. Cibulková má už teraz istú prémiu 28.000 eur a 100 bodov do svetového rebríčka WTA.

Slovenská jednotka hneď v úvodnom geme stratila vlastné podanie, v ďalšich minútach však ovládla antukový dvorec Suzanne Lenglenovej, získala päť hier v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Mladenovičová, ktorá pred dvomi rokmi vyhrala juniorku na Roland Garros, za stavu 1:4 požiadala o medical time out pre problémy s chodidlom a užila tabletku proti bolesti.

Cibulková aj v druhom sete pokračovala v kvalitnom koncentrovanom výkone, vďaka nátlakovej hre dvakrát prelomila súperkino podanie a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková v dueli proti Francúzke Kristine Mladenovičovej v prvom kole Roland Garros.
Foto: TASR/AP
Cibulková po hladkom postupe do 2. kola netajila spokojnosť. " Prvý zápas na grandslame nikdy nie je jednoduchý, no zvládla som ho výborne, z čoho mám veľkú radosť. Všetko mi vychádzalo, hrala som aktívne a dostávala súperku pod tlak. Nadviazala som na výkony z turnajov v Ríme a Bruseli. Jediné, čo si vyčítam, že som sa trochu nechala vyviesť z miery neustálym ošetrovaním zo strany súperky. Mladenovičová hrala divadielko, furt sa sťažovala, že ju bolí členok a mala som z toho nervy. Nabudúce sa musím od toho odosobniť," povedala pre TASR Cibulková.

Slovenku potešilo, že jej prvý zápas dali organizátori na dvorec Suzanne Lenglenovej. "Vynorilo sa mi množstvo nádherných spomienok na rok 2009, dúfam, že ich bude ešte viac," dodala Cibulková, ktorá sa v stredu vynasnaží získať prvýkrát v kariére skalp Kingovej: "Nastal čas odplaty. Dúfam, že Vanii všetko zrátam aj s úrokmi a prvýkrát ju zdolám."

Slovenský tenista Karol Beck neuspel v 1. kole dvojhry. Zverenec trénera Jána Krošláka prehral s Poliakom Lukaszom Kubotom v troch setoch 5:7, 2:6 a 5:7. Zápas v nedeľu prerušili za stavu 4:4 v treťom sete pre tmu.

Beck tak ani na piaty pokus neprešiel v hlavnej súťaži na antukovom vrchole sezóny cez prvú prekážku. Začiatok zápasu mu pritom vyšiel, po brejku v siedmom geme viedol 4:3, no Kubot hneď vzápätí kontroval rebrejkom a v koncovke setu slávil úspech.

V druhom dejstve Kubot na dvorci dominoval. V treťom sete Beck vyrovnal z 2:4 na 4:4, no v pondelňajšej dohrávke ťahal za kratší koniec, keď za stavu 5:6 neudržal podanie.

Fotogaléria z druhého dňa v Paríži:




muži - dvojhra - 1. kolo:
Martin KLIŽAN (SR) - Frank Dancevic (Kan.) 4:0 - skreč
Lukasz Kubot (Poľ.) - Karol BECK (SR) 7:5, 6:2, 7:5

ženy - dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (15-SR) - Kristina Mladenovičová (Fr.) 6:2, 6:1