Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kližan postúpil už do semifinále dvojhry na turnaji ATP v Sofii

Na snímke Martin Kližan Foto: TASR/Martin Baumann

Kližan odvrátil v úvodnom sete všetky štyri brejkbaly a v koncovke slávil úspech.

Sofia 5. februára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval už do semifinále dvojhry na halovom turnaji ATP v Sofii. Vo štvrťfinále zdolal ako nasadená sedmička po prvý raz v kariére štvorku "pavúka" Taliana Andreasa Seppiho 6:4, 6:3. V dueli o postup do štvrtého singlového finále nastúpi v sobotu o 17.00 SEČ proti druhému nasadenému Srbovi Viktorovi Troickému. V bulharskej metropole má už istú prémiu 23.525 eur a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

Kližan odvrátil v úvodnom sete všetky štyri brejkbaly a v koncovke slávil úspech. keď v desiatom geme prelomil podanie súpera. Na začiatku druhého dejstva najlepší slovenský singlista po dvojchybe stratil servis, v ďalších minútach však získal štyri gemy v rade a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise po víťaznom forhende v poradí druhý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu so Seppim na 1:2. Zverenec trénera Martina Hromca bol naposledy medzi elitným kvartetom na ATP Tour vlani na jeseň vo francúzskych Métach.

Zverenec trénera Martina Hromca bol naposledy medzi elitným kvartetom na ATP Tour vlani na jeseň vo francúzskych Métach. "Kľúčom k víťazstvu nad Seppim bolo to, že som hral počas celého zápasu maximálne koncentrovane. V sobotu ma čaká ďalší ťažký zápas proti Troickému, ktorý je veľmi kvalitný hráč a v úvode novej sezóny má výbornú formu. Budem sa usilovať podať čo najlepší výkon," povedal Kližan v prvom interview priamo na kurte.

Dvojhra - štvrťfinále:

Martin KLIŽAN (7-SR) - Andreas Seppi (4-Tal.) 6:4, 6:3