Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Kližan prehral v 1. kole v Paríži so Seppim, v treťom sete viedol 5:2

Foto: TASR/AP

Kližan tak ťahal za kratší koniec aj v druhom vzájomnom dueli s talianskym tenistom, na Seppiho čaká v 2. kole piaty nasadený Čech Tomáš Berdych.

Paríž 29. októbra (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan prehral v 1. kole prestížneho turnaja ATP World Tour Masters 1000 v parížskej hale Bercy s Talianom Andreasom Seppim za 1:50 h v troch setoch 2:6, 6:2 a 6:7 (5), hoci v treťom sete viedol už 5:2 a rovnaký náskok nevyužil ani v rozhodujúcom tajbrejku.

Slovenská jednotka nezačala súboj so Seppim podľa predstáv, Talian v prvom dejstve dvakrát prerazil servis súpera a získal ho pre seba 6:2. V ďalšom priebehu však Kližan zlepšil hru, robil menej chýb a po zisku druhého setu viedol v treťom už 5:2. Za stavu 5:3 ale nevyužil svoje podanie na ukončenie duelu a dovolil Seppimu vyrovnať skóre. V tajbrejku si zverenec trénera Karola Kučeru opäť vypracoval náskok 5:2 a išiel dvakrát na servis, prehral však päť loptičiek za sebou a s turnajom sa rozlúčil.

Kližan tak ťahal za kratší koniec aj v druhom vzájomnom dueli s talianskym tenistom, na Seppiho čaká v 2. kole piaty nasadený Čech Tomáš Berdych. Slovenský reprezentant, ktorý je momentálne vo svetovom rebríčku najvyššie v kariére na 29. mieste, si z Paríža odnáša 10 bodov a prémiu 8885 eur.



Turnaj ATP v Paríži - 1. kolo:

Martin KLIŽAN (SR) - Andreas Seppi (Tal.) 2:6, 6:2, 6:7 (5), Jerzy Janowicz (Poľ.) - Philipp Kohlschreiber (Nem.) 7:6 (5), 6:4, Carlos Berlocq (Arg.) - Denis Istomin (Uzb.) 7:6 (2), 6:2, Kevin Anderson (JAR) - Thomaz Bellucci (Braz.) 6:2, 6:1