Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Kližan vo finále dvojhry v Prahe nevyužil štyri mečbaly a prehral

Martin Kližan Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenský tenista nevyužil šancu na zisk piateho singlového titulu na ATP Challenger Tour, tretieho v tomto roku.

Praha 13. mája (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan neuspel vo finále dvojhry na antukovom challengeri v pražskej Štvanici (dotácia 85.000 eur).

Ako nasadená šestka prehral s Argentínčanom Horaciom Zeballosom po trojsetovej bitke 6:1, 4:6 a 6:7 (6). V závere rozhodujúceho dejstva nepremenil štyri mečbaly.

Kližan nevyužil šancu na zisk piateho singlového titulu na ATP Challenger Tour, tretieho v tomto roku. V marci zverenec trénera Karola Kučeru nenašiel premožiteľa na marockých turnajoch v Rabate a Marakéši.

Kližanovi sa v nedeľu nedarilo ani vo finále štvorhry, s krajanom Igorom Zelenayom podľahli argentínsko-českému páru Zeballos, Lukáš Rosol v troch setoch 5:7, 6:2 a 10:12 v tzv. supertajbrejku. Vďaka postupu do finále dvojhry zinkasuje Kližan prémiu 7200 eur, do rebríčka ATP Entry si pripíše 60 bodov.

Kližan v prvom sete duelu so Zeballosom na dvorci dominoval, kvalitne podával i returnoval a robil minimum nevynútených chýb. Vďaka takmer neomylnému forhendu dokázal dostať súpera pod tlak. Argentínčan veľa kazil najmä z bekhendu, pri dlhších výmenách od základnej čiary mu chýbala trpezlivosť. V druhom dejstve začal Zeballos účinne využívať stopbaly, od stavu 1:2 získal štyri gemy v rade a vynútil si tretí set.

Na jeho začiatku sa Argentínčan po rýchlom brejku ujal vedenia 3:1, no Kližan následne otočil na 4:3 a za stavu 5:4 mal pri podaní súpera k dispozícii mečbal. Zeballos ho však odvrátil, sa stavu 5:6 i druhý a rozhodnutie napokon padlo až v tajbrejku. V skrátenej hre otočil Kližan z 2:4 na 6:4 a mal ďalšie dva mečbaly. Argentínčan však následne získal štyri body a po úspešnom smeči sa tešil zo zisku titulu.

Challenger v Prahe - dvojhra - finále:


Horacio Zeballos (Arg.) - Martin KLIŽAN (SR) 1:6, 6:4, 7:6 (6)

Challenger v Prahe - štvorhra - finále:


Horacio Zeballos, Lukáš Rosol (Arg./ČR) - Martin KLIŽAN, Igor ZELENAY (SR) 7:5, 2:6, 12:10

Prehľad singlových challengerových titulov Martina Kližana:
marec 2012 Marakéš, Rabat (antuka)
september 2011 Janov (antuka)
november 2010 Bratislava (tvrdý povrch, hala)