Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Klopp po mizérii Dortmundu: J dobré, že tento rok sa končí

Zadumaný tréner Borussie Dortmund Jürgen Klopp. Foto: TASR/AP

Ako zo zlého sna odštartovali futbalisti Borussie Dortmund novú sezónu nemeckej bundesligy a nič sa na tom nezmenilo ani v závere kalendárneho roka.

Berlín 21. decembra (TASR) - Ako zo zlého sna odštartovali futbalisti Borussie Dortmund novú sezónu nemeckej bundesligy a nič sa na tom nezmenilo ani v závere kalendárneho roka. Prvýkrát za tridsať rokov "žlto-čierni" prezimujú v zóne zostupu a v prípade, že Freiburg v nedeľu zdolá Hannover klesnú dokonca zo 17. na posledné 18. miesto.

Nemecký šampión z rokov 2011 a 2012 sa v aktuálnej ligovej sezóne trápi, zo 17 duelov vyhral len štyri, v troch remizoval a až v desiatich ťahal za kratší koniec. Štatistiky si nevylepšil ani v sobotu na pôde Werderu Brémy, odkiaľ si odviezol prehru 1:2.

"Akákoľvek kritika, ktorá sa teraz na nás valí, je oprávnená. Dobrou správou však je, že tento rok sa končí," citoval portál goal.com trénera Jürgena Kloppa, ktorý v roku 2013 priviedol tím až do finále Ligy majstrov. "Teraz tu stojíme ako idioti a je to len naša vina. Máme však pred sebou takmer tri týždne prípravy, ktoré využujeme veľmi intenzívne a vráti sa kompletne zmenený tím. Napravíme to, čo sme pokazili," dodal Klopp.

Najbližší ligový duel čaká jeho zverencov 31. januára proti Bayeru Leverkusen. Fanúšikov môže tešiť aspoň doposiaľ úspešné ťaženie Dortmundu v Lige majstrov. Zo základnej D-skupiny postúpili po zisku 13 bodov z prvého miesta a v osemfinále si zmerajú sily s talianskym šampiónom Juventusom Turín. Prvý vzájomný súboj odohrajú na Apeninskom polostrove 24. februára.