Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Klopp potvrdil, že sa stane novým koučom FC Liverpool

Téner Jürgen Klopp. Foto: TASR/AP

Štyridsaťosemročný Klopp naposledy trénersky viedol bundesligovú Borussiu Dortmund.

Londýn 8. októbra (TASR) - Nemec Jürgen Klopp sa definitívne stal novým trénerom anglického futbalového klubu FC Liverpool. Najprv to potvrdil vo štvrtok v rozhovore pre britskú televíznu spoločnosť Sky News a večer zdupľoval tento fakt aj sám klub. Vo funkcii nahradí Brendana Rodgersa, ktorého vedenie odvolalo uplynulý víkend po remíze v derby s Evertonom.

Podľa britských médií Klopp súhlasil s trojročným kontraktom a v Liverpoole by mal v najbližších hodinách skompletizovať s predstaviteľmi klubu všetky formality. V tíme zo štadióna Anfieldu bude pod jeho taktovkou pôsobiť aj slovenský obranca Martin Škrtel.

Štyridsaťosemročný Klopp naposledy trénersky viedol bundesligovú Borussiu Dortmund, s ktorou získal dva majstrovské tituly a v roku 2013 svojich zverencov priviedol až do finále Ligy majstrov. Pod jeho vedením sa Liverpool premiérovo predstaví na budúci víkend na ihrisku Tottenhamu Hotspur.

Predstavitelia 5-násobného európskeho šampióna informáciu o angažovaní Kloppa oficiálne potvrdili až večer, keď tréner priletel do Liverpoolu a prebehli záverečné formality. V piatok je v pláne oficiálna tlačovka so slávnostným podpisom zmluvy.