Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Klopp sa hnevá na FIFA a kamerunskú federáciu v súvislosti s Matipom

Na snímke tréner Liverpoolu Jürgen Klopp oslavuje víťazstvo a postup do finále po odvete semifinále Európskej ligy vo futbale FC Liverpool - FC Villarreal (3:0) vo štvrtok 5. mája 2016. Foto: TASR/AP

Kmeňový hráč LFC sa pred dvoma rokmi zriekol možnosti reprezentovať Kamerun, ale africká krajina ho napriek tomu povolala na aktuálne prebiehajúci Africký pohár národov.

Londýn 16. januára (TASR) - Tréner futbalistov FC Liverpool Jürgen Klopp vyjadril frustráciu nad byrokratickým prístupom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v súvislosti s Joëlom Matipom. Kmeňový hráč LFC sa pred dvoma rokmi zriekol možnosti reprezentovať Kamerun, ale africká krajina ho napriek tomu povolala na aktuálne prebiehajúci Africký pohár národov.

Kamerun napokon uzavrel súpisku bez Matipa minulý týždeň, ale Liverpoolu doteraz neposlal potvrdenie, že 25-ročný stopér môže za klub regulárne hrať. Liverpoolčania sa obrátili aj na FIFA, ale do víkendu nedostali odpoveď. Matip tak chýbal v zostave LFC v nedeľňajšom šlágri proti Manchestru United.

"My ako klub sme urobili všetko pre to, aby sme situáciu vyriešili. Doteraz sme však nedostali jasné povolenie, že Joël za nás môže hrať bez obmedzení. Ak mám byť úprimný, je to veľmi frustrujúci pocit. Trénoval naplno, bol by na súpiske a možno aj v zostave. Myslím, že to nie je fér," uviedol po nedeľňajšej remíze na Old Trafford kouč Klopp. Matipa potrebuje, Liverpool má v januári nahustený program. "Potrebujeme dostať spätnú reakciu čo najskôr. Už v stredu hráme ďalší zápas, potom ďalší a ďalší. Nemôžeme čakať do nekonečna," dodal Klopp.