Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Klub zo Salvádoru bude po smrteľnej tragédii hrať rok bez divákov

Pohľad na štadión Cuscatlan, ktorý salvadorské úrady zatvorili deň po tom, čo niekoľko ľudí zomrelo a mnohí ďalší boli zranení počas tlačenice v nedeľu 21. mája 2023 Foto: TASR/AP

Pri vstupe fanúšikov na štadión vypukla panika, keď sa prišlo na to, že na zápas predali viac vstupeniek, ako bolo voľných miest.

San Salvador 24. mája (TASR) - Futbalový klub Alianza zo Salvádora bude nasledujúci rok hrať zápasy na domácom štadióne bez divákov. Rozhodla o tom disciplinárna komisia Salvádorskej futbalovej federácie ako následok tragédie, pri ktorej zomrelo v sobotu v tlačenici na štadióne 12 ľudí.

K nešťastiu došlo v hlavnom meste San Salvador počas zápasu medzi dvoma historicky najúspešnejšími tímami krajiny Alianzou a Deportivom FAS. Pri vstupe fanúšikov na štadión vypukla panika, keď sa prišlo na to, že na zápas predali viac vstupeniek, ako bolo voľných miest. Podľa jedného z fanúšikov boli navyše na štadióne s kapacitou pre viac ako 44.000 ľudí otvorené len dva vstupy. Incident je predmetom vyšetrovania polície.