Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kolář a Baška budú lídrami Tinkoff na dvoch belgických klasikách

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obaja si vyslúžili nomináciu vďaka dobrým výkonom na nedávnej Tour of Langkawi v Malajzii.

Brusel 15. marca (TASR) - Slovenskí cyklisti Michael Kolář a Erik Baška budú lídrami stajne Tinkoff na dvoch jednodňových pretekoch v Belgicku Nokere Koerse a Handzame Classic.

Obaja si vyslúžili nomináciu vďaka dobrým výkonom na nedávnej Tour of Langkawi v Malajzii. Dvadsaťtriročný Kolář bol štyrikrát v Top10, o rok mladší Baška skončil v etape najlepšie na štvrtom mieste. Spolu s nimi sa v Belgicku predstaví aj ich krajan Juraj Sagan, ktorý taktiež absolvoval preteky v Ázii a v 6. etape skončil druhý, Rakúšan Michael Gogl, Austrálčan Jay McCarthy a Rus Nikolaj Trusov.

Ako prvá je na programe klasika Nokere Koerse, ktorá sa pôjde v stredu 16. marca, meria 199,5 km a má rázovitý profil s niekoľkými menšími, no strmými stúpaniami. Na pretekárov čaká zložitá časť s mačacími hlavami. "Nokere má svoju históriu a je to skvelá príležitosť pre mladých pretekárov, aby nabrali sebavedomie a skúsenosti. Finiš je na stúpaní Nokereberg, ktoré je často súčasťou klasík a jazdci ho absolvujú niekoľkokrát. Naším cieľom je podporiť a pripraviť Michaelovi Kolářovi špurtérsky finiš. Aby bol v čo najlepšej pozícii. Predpokladáme, že sa bude rozhodovať v menšej skupine," pre oficiálnu stránku stajne to povedal športový riaditeľ Tristan Hoffman.

O dva dni neskôr sa uskutoční Handzame Classic, ktorá meria 199 km a taktiež obsahuje viacero pasáží s dlažobnými kockami. "Ale je ich menej ako na Nokere a taktiež ide o rovinatejší profil, takže je väčšia šanca na hromadný dojazd. Pôjde rovnaký tím, no tentokrát bude líder Erik Baška," dodal Hoffman.