Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Kolín je presvedčený, že po vypočutí na CAS mu zrušia zákaz prestupov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

FIFA obvinila Kolín z podnecovania Potočnika, aby porušil kontrakt s Olimpijou Ľubľana. Osemnásťročného útočníka suspendovala na štyri mesiace.

Kolín nad Rýnom 28. septembra (TASR) - Nemecký futbalový klub 1. FC Kolín verí, že po vypočutí na Športovom arbitrážnom súde (CAS) mu úplne zrušia ročný zákaz prestupov. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) udelila tímu trest za porušenie prestupových pravidiel v prípade 17-ročného Slovinca Jaka Čubera Potočnika.

"Na základe výpovedí svedkov a expertov sme presvedčení, že vypočujú našu argumentáciu," povedal na stredajšom valnom zhromaždení klubu podľa agentúry DPA Carsten Wettich, viceprezident Kolína. Ten bol jedným z troch zástupcov mužstva na pojednávaní v Lausanne. Zároveň uviedol, že nie je možné povedať, kedy možno očakávať rozhodnutie.

FIFA obvinila Kolín z podnecovania Potočnika, aby porušil kontrakt s Olimpijou Ľubľana. Osemnásťročného útočníka suspendovala na štyri mesiace. Zákaz činnosti predbežne pozastavil CAS v máji po tom, ako bundesligový klub podal odvolanie. Potočnikovi pozastavili aj trest, ktorý mu uložila FIFA.

Wettich predpokladá, že jeho ukončenie zmluvy bude právne platné a zákaz voči slovinskému hráčovi a klubu zrušia. Kolín zároveň uviedol, že nepodnietil Potočnika k odchodu z jeho bývalého tímu. Potočnik, ktorý nakoniec prestúpil do Kolína, povedal, že zmluvu s Ľubľanou ukončil po viacerých porušeniach zo strany slovinského klubu.