Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Kometa si udržala Kováčika,Hrušku aj Petrovického, Balej a Hovi končia

Na snímke slovenský hokejista Jozef Kováčik v službách HC Kometa Brno po prehre s CH ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:5. Foto: TASR/Martin Baumann

Okrem Baleja a Hoviho nepredĺžila Kometa spoluprácu ani so Slovákom Branislavom Jankovičom, naopak z hosťovania v pražskej Slavii sa vracia na Moravu dvojmetrový slovenský zadák Juraj Valach.

Brno 30. apríla (TASR) - Hokejový klub Kometa Brno už v novej sezóne nepočíta so službami slovenského krídelníka Jozefa Baleja a fínskeho gólmana Sasu Hoviho. Čerstvý vicemajster českej extraligy však súčasne využil opčné právo na ďalšiu spoluprácu so slovenskými legionármi Milanom Hruškom, Jozefom Kováčikom a Róbertom Petrovickým.

Okrem trojlístka spod Tatier udržalo vedenie juhomoravského klubu v kádri aj najproduktívnejšieho hráča play-off 2011/2012 Tomáša Divíška (6+20), ktorý nazbieral v nadstavbovej časti sezóny o štyri kanadské body viac ako Slovák Martin Bartek (8+14) z majstrovských Pardubíc. Hráčom Brna naďalej ostáva aj kapitán Radim Bičánek, zmluvy predĺžili aj Vojtěch Němec a Peter Haluza.

Okrem Baleja a Hoviho nepredĺžila Kometa spoluprácu ani so slovenským útočníkom Branislavom Jankovičom, naopak z hosťovania v pražskej Slavii sa vracia na Moravu dvojmetrový slovenský zadák Juraj Valach. "Výmenou za Vojtěcha Němca odíde do Havlíčkovho Brodu Radim Ostrčil. Do Slavie odchádza na hosťovanie Michal Kempný a z rovnakého klubu sa naopak vracia Juraj Valach," spresnil pre oficiálny portál HC-kometa.cz športový manažér Pavel Zubíček.