Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Komisia v Nevade žiada trest pre mexického boxera Alvareza

Genadij Golovkin, vľavo, počas súboja s Canelom Alvarezom v Las Vegas. Foto: TASR/AP

Alvarezovi hrozí zastavenie činnosti až na jeden rok, pretože ho dvakrát pozitívne testovali na liek Clenbuterol, ktorý zvyšuje výkonnosť.

Las Vegas 30. marca (TASR) - Nevadská štátna športová komisia (NSAC) podala formálnu sťažnosť proti boxerovi Canovi Alvarezovi za dopingové porušenia. Jeho súboj proti Kazachovi Genadijovi Golovkinovi o titul v strednej hmotnostnej kategórie organizácie WBC, ktorý by sa mal uskutočniť 5. mája, je tak v ohrození.

Alvarezovi hrozí zastavenie činnosti až na jeden rok, pretože ho dvakrát pozitívne testovali na liek Clenbuterol, ktorý zvyšuje výkonnosť. Stopy po ňom mu objavili pri náhodných testoch moču vo februári v jeho rodnom meste Guadalajara v Mexiku. Alvarez poprel úmyselné užitie, látka sa podľa neho dostala do jeho tela z kontaminovaného mäsa.

Disciplinárne konanie sa má konať 18. apríla. Dopingové predpisy v Nevade vyžadujú jednoročný zákaz pri prvom porušení, hoci ten môže byť znížený aj o polovicu podľa uváženia komisie. Ak by aj Alvarez dostal stop len na pol roka, zápas by sa mohol uskutočniť najskôr v auguste. Informovala agentúra AP.