Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Kompletné dianie zo šampionátu prinesie RTVS aj na online

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do diania chce RTVS priamo zapojiť i fanúšikov, preto na microsite zriadi pre nich špeciálnu zónu, kde budú zverejnené videá, ktoré budú posielať prostredníctvom mobilnej aplikácie iReportér.

Bratislava 6. mája (TASR) - Počas hokejových MS bude RTVS na svojom webe a sociálnych sieťach podrobne mapovať dianie z turnaja a ponúkne na nich živé prenosy hokejových zápasov, štatistiky, zostavy všetkých mužstiev, exkluzívne zábery zo zákulisia a priamo zo súbojov na ľade, ale aj videá od fanúšikov.

Na špecializovanej športovej microsite hokej.rtvs.sk sa ako jedinej na Slovensku bude naživo streamovať všetkých 64 komentovaných zápasov vo Full HD. "Návštevníkom poskytneme aj rozšírenú ponuku štatistík. Okrem výsledkov kompletného programu zápasov a všetkých výsledkov nájdu na našom webe základné informácie o jednotlivých mužstvách a ich súpisky, štatistiky všetkých hráčov a kanadské bodovanie," priblížil v tlačovej správe riaditeľ Sekcie nových médií Dušan Jančovič. Na stránke budú zverejnené tiež najlepšie momenty zápasov, archív zápasov slovenského tímu a archív špecializovaných televíznych relácií, ktoré RTVS pripravila k MS – Pred hokejom, 25 majstrovstiev, S hokejkou a pukom, Hokejová republika.

Do hokejového diania chce RTVS priamo zapojiť i fanúšikov, preto na microsite zriadi pre nich špeciálnu zónu, kde budú zverejnené videá, ktoré budú posielať prostredníctvom mobilnej aplikácie iReportér. „Videá je potrebné označiť hashtagom #hokej. Okrem toho, že tie, ktoré budú spĺňať požiadavky, uverejníme na podstránke hokejového webu, tak niektoré z nich použijeme v televíznom športovom spravodajstve,“ uviedol Jančovič.

O dianí na šampionáte bude RTVS informovať tiež prostredníctvom sociálnych sietí Facebook a Instagram. Na facebookovej stránke Šport v RTVS budú okrem výsledkov zápasov, štatistík a highlightov, rozhovory s hráčmi a exkluzívne kamerové zábery z prilieb rozhodcov, fotky a videá zo zákulisia. „RTVS minulý rok výrazne posilnila sociálne médiá a pri príležitosti majstrovstiev sveta sme spustili Instagram špeciálne pre športovú sekciu. Každý deň tam pribudnú fotky a krátke videá zo zákulisia, z prenosových vozov a štúdií na štadiónoch v Košiciach a Bratislave, takže návštevníci napríklad uvidia, ako sa pripravujú komentátori a moderátori RTVS,“ avizoval Jančovič.

Hokejové zápasy bude možné sledovať aj v HbbTV v aplikácii RTVS. Tá ponúkne priame prenosy zápasov, ktoré nebude vysielať televízna Jednotka alebo Dvojka. Taktiež archív slovenských súbojov, najdôležitejšie momenty a výsledky jednotlivých zápasov.