Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Kondratiev nepovažuje Slovákov za supertím, no uznal jeho kvality

Tréner Bieloruska Georgij Kondratjev (vpravo) vo futbalovom zápase 3. kola kvalifikácie na EURO 2016 medzi Bieloruskom a Slovenskom. Borisov, 12. októbra 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Výsledok je úplne zaslúžený. Prehrali sme s oveľa lepším mužstvom, skonštatoval bieloruský tréner.

Borisov 13. októbra (TASR) - Sklamaný tréner bieloruskej futbalovej reprezentácie Georgij Kondratiev po nedeľňajšej domácej kvalifikačnej prehre so Slovenskom 1:3 priznal, že Slováci boli oveľa lepší a oznámil, že hodlá odísť z postu trénera národného tímu. V troch zápasoch v boji o EURO 2016 vo Francúzsku Bielorusi získali len bod za remízu v Luxembursku a po domácich prehrách s Ukrajinou 0:2 a Slovenskom 1:3 sa Kondratiev rozhodol rezignovať.

"Výsledok je úplne zaslúžený. Prehrali sme s oveľa lepším mužstvom. Všetci ste videli, že Slovensko je na vyššej úrovni a hralo lepší futbal. Nestačí iba snaha, ak chcete vyhrať, potrebujete mať kvalitu a my sme boli od nich horší," povedal 54-ročný kormidelník po súboji v Borisov Arene.

Už pred zápasom 3. kola C-skupiny avizoval, že v prípade neúspechu je pripravený odísť, a po zápase to potvrdil: "Ak nie sú výsledky, musí odísť tréner. Sľúbil som to a aj rezignujem. No ak si niekto myslí, že naši hráči po mojom odchode a príchode iného trénera začnú vyhrávať, tak to sa nestane. K čomu sme smerovali 25 rokov, k tomu sme aj prišli. Náš juniorský futbal prehráva na všetkých poliach, toto je realita. Zaostávame za svetovým futbalom. Slováci nie sú supermužstvo, no aj od nich už veľmi veľa zaostávame. Videli ste, ako oni pracujú s loptou a ako my. Myslíte si, že ak by sem teraz aj prišiel najlepší tréner na svete, naučil by našich hráčov hrať inak?"

Vyjadrenie slovenského trénera Kozáka nájdete TU.