Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Maroš Kováčik už nie je trénerom Good Angels Košice

Na archívnej snímke vľavo hráčka Košíc Anna Jurčenková, vpravo tréner Good Angels Košice Maroš Kováčik v zápase A-skupiny Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice - Galatasaray Istanbul v Košiciach 28. októbra 2015. Foto: TASR/František Iván

O svojom konci v klube dvanásťnásobného slovenského majstra informoval prostredníctvom sociálnej siete.

Košice 15. marca (TASR) - Basketbalový tréner Maroš Kováčik ukončil svoje pôsobenie v klube Good Angels Košice. Skúsený kormidelník svoju rezignáciu naznačil už po nedávnom zápase Košičaniek v Lille, po odvete si vzal pár dní na rozmyslenie. O svojom konci v klube dvanásťnásobného slovenského majstra informoval prostredníctvom sociálnej siete.

Po minulotýždňovej prehre v prvom štvrťfinálovom zápase Európskeho pohára FIBA na palubovke Lille Kováčik naznačil, že v prípade neúspechu, za ktorý považoval vypadnutie z EP FIBA, zváži svoju rezignáciu. Jeho zverenky síce v odvete nad Lille zvíťažili, no na postup im to nestačilo. "V najbližších dňoch sa určite stretnem s generálnym manažérom a budeme debatovať o ďalších možnostiach. Teraz je ešte krátko po zápase, som pod vplyvom emócií," uviedol Kováčik krátko po zápase. V pondelok večer na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti prezradil svoje rozhodnutie. "Ďakujem Good Angels za krásnych a úspešných 5 rokov," napísal Kováčik v anglickom jazyku. Náhradou za skúseného trénera bude jeho doterajší asistent Peter Jankovič. "Pôsobenie Maroša Kováčika v klube Good Angels Košice sa skončilo na základe jeho vlastného rozhodnutia. Na pozícii hlavného trénera ho minimálne do konca tejto sezóny nahradí jeho doterajší asistent Peter Jankovič. Ten bude družstvo viesť už v dnešnom podvečernom extraligovom zápase proti MBK Ružomberok," uviedol klub Good Angels Košice v oficiálnom stanovisku.