Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Kopecký si proti Nórom nezahrá, céčko prevezme Gáborík

Na snímke Tomáš Kopecký počas rozkorčuľovania na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 6. mája 2015 v Ostrave. Foto: TASR - Michal Svítok

Ako trinásty útočník bude v stretnutí napísaný Michel Miklík.

Ostrava 6. mája (TASR) - Tomáš Kopecký sa nezmestí do zostavy Slovenska v stredajšom zápase B-skupiny hokejových MS v Ostrave proti Nórsku (20.15 h). Kapitánske céčko po ňom prevezme Marián Gáborík. Ako trinásty útočník bude v stretnutí napísaný Michel Miklík.



V utorkovom víťaznom zápase MS so Slovinskom (3:1) Kopecký najprv spadol z prvého slovenského útoku do štvrtého a od tretej tretiny dokonca úplne vypadol zo zostavy. Tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek priznal, že bolo ťažké nechať sedieť Kopeckého na striedačke, no v snahe oživiť hru prvého útoku musel tento ťah urobiť.

"Toto rozhodnutie sa rodilo ťažko. Niekedy sa takéto rozhodnutia jednoducho musia urobiť v určitých momentoch, keď to neklape. Prvej formácii to neklapalo už tretí zápas po sebe. Hľadali sme iné zloženie útoku a myslím si, že Tomáš Surový tam priniesol oživenie," uviedol Vůjtek.



Na Kopeckého miesto v strede prvej útočnej formácie naskočil od druhej tretiny Tomáš Surový, ktorý nakoniec prihral spoluhráčom na dva góly a mal tak významný podiel na víťazstve 3:1.

To, že Kopecký nebude proti Nórom hrať, naznačilo už stredajšie rozkorčuľovanie. Útočník Floridy na ňom trénoval v žltom drese spoločne s Miklíkom. "Útoky budú v tom istom zložení, v akom dohrávali zápas so Slovinskom. Tomáš dnes jednoducho nebude hrať. Zápasy na šampionáte sú nahustené, turnaj je dlhý a od toho sa odvíjalo aj naše rozhodnutie. Potrebujeme sily rozložiť," informoval po stredajšom rozkorčuľovaní asistent trénera Peter Oremus. Prvý útok tak začne v zložení Libor Hudáček, Tomáš Surový a Marián Gáborík, na pravom krídle štvrtej formácie bude korčuľovať Marko Daňo.



Rozhodnutie posadiť Kopeckého na tribúnu sa nerodilo ľahko. "Tomáš je veľmi platný hráč na ľade i v kabíne. Je to človek s veľkým Č. Skutočne veľmi seriózne sme sa s 'Kopcom' o tom porozprávali. Každý chlapec si uvedomuje, prečo je v tomto mužstve," doplnil Oremus.

Kapitánsku funkciu preberie dvojgólový strelec z utorkového duelu Marián Gáborík. "Majo má toho odohratého veľmi veľa, má obrovské skúsenosti. Myslím si, že s kapitánskymi úlohami u neho nebude žiadny problém," dodal Oremus a potvrdil, že do bránky sa večer opäť postaví Ján Laco.



Na rozkorčuľovaní sa zúčastnilo iba desať hráčov - dvaja brankári (Július Hudáček, Branislav Konrád) a ôsmi korčuliari.

Predpokladaná zostava SR v stredajšom zápase B-skupiny MS proti Nórsku:

Laco (J. Hudáček) - Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Ďaloga, Mikuš, Baranka – L. Hudáček, Surový, Gáborík –Pánik, Bližňák, Bartovič - Jurčo, Viedenský, Tatar - Daňo, Lušňák, Dravecký - Miklík