Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Kopičár vymenil Žilinu za Slovan

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Devätnásťročný stredopoliar už s mužstvom odletel na herné sústredenie do Turecka.

Bratislava 1. februára (TASR) - Fortunaligový klub ŠK Slovan Bratislava získal z konkurenčnej Žiliny talentovaného mladíka Adriána Kopičára a svoju akadémiu posilnil o nových hráčov.

Devätnásťročný stredopoliar Kopičár už s mužstvom odletel na herné sústredenie do Turecka. "Adriána sme sledovali dlhodobo, je to hráč s veľkým potenciálom a perspektívou do budúcna stať sa pevnou súčasťou základnej zostavy A-mužstva. Je len na ňom, aby sa tvrdou prácou a vytrvalosťou presadil a presvedčil trénerov o svojich futbalových kvalitách. V Adriánovom prípade rozhodla aj veľká túžba obliekať práve belasý dres," uviedol pre oficiálnu stránku viceprezident klubu a člen predstavenstva Ivan Kmotrík ml.

Slovan získal na polročné hosťovanie brankára Karela Hrubeša, ktorý zaplnil miesto po odchode Martina Krnáča na hosťovanie do Skalice. Nové prírastky má aj klubová akadémia. "Ako som avizoval v predchádzajúcich rozhovoroch, som rád, že sa nám podarilo posilniť aj naše mládežnícke kategórie niekoľkými talentovanými futbalistami z celého Slovenska. Do U19 pribudol Polaščík, kategóriu U16 posilnili Kiss, Kozák, Hynek, Lukáčik, U15 Nagy a k U14 sa pripojil Šouc. Vytypovaných máme aj ďalších mladých hráčov, o ich prípadnom prestupe sa rozhodneme v najbližšej dobe. Všetci menovaní hráči budú súčasťou našej novovzniknutej akadémie," dodal Kmotrík ml.