Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Ázijský pohár: Kórejčania vyradili Saudskú Arábiu v rozstrele

Južná Kórea oslavuje po víťazstve v rozstrele z pokutového kopu počas osemfinále futbalového zápasu Ázijského pohára medzi Saudskou Arábiou a Južnou Kóreou na Education City Stadium Al Rayyan, Katar, v utorok 30. januára 2024. Foto: TASR/AP

Po riadnom hracom čase i predĺžení sa zápas skončil nerozhodne 1:1.

Dauha 30. januára (TASR) - Futbalisti Uzbekistanu si zaistili postup do štvrťfinále Ázijského pohára v Katare. V utorkovom osemfinálovom stretnutí zdolali Thajsko 2:1. V boji o postup medzi najlepšiu štvorku sa stretnú s domácim Katarom.

Ďalej ide aj Kórejská republika, ktorá vyradila Saudskú Arábia 4:2 v jedenástkovom rozstrele. Po riadnom hracom čase i predĺžení sa zápas skončil nerozhodne 1:1.

Arabské mužstvo viedlo, keď sa o úvodný gól duelu postaral hneď po zmene strán útočník Al Šababu Abdullah Radif, ktorý iba pár sekúnd predtým prišiel na ihrisko. Kórejčanom sa však podarilo vybojovať si predĺženie, keď v deviatej minúte nadstaveného času pri avizovanom desaťminútovom nadstavení vyrovnal útočník dánskeho Midtjyllandu Čcho Kue-sung. Rozstrel sa skončil 4:2 v prospech Kórejčanov, ich ďalším súperom bude Austrália.



Ázijský pohár - osemfinále:


Saudská Arábia - Kórejská republika 1:1 pp (1:1, 0:0), 2:4 na strely z 11 m

Góly: 46. Radif - 90.+9. Čcho Kue-sung



Uzbekistan - Thajsko 2:1 (1:0)

Góly: 37. Turgunbojev, 65. Fajzullajev - 58. Saračat