Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Oceliari z Košíc deklasovali v Bratislave reprezentačnú dvadsiatku

Ilustračné foto. Foto: TASR/ranislav Račko

Na konečných 0:8 uzavrel Lelkeš.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Hokejisti úradujúceho slovenského majstra HC Košice deklasovali v utorňajšom vloženom dueli Tipsport Ligy reprezentačnú dvadsiatku na jej ľade v Ružinove 8:0. "Oceliari" zvíťazili štvrtýkrát v rade a v tabuľke im patrí priebežná štvrtá priečka.

V dueli majstra s dvadsiatkou, ktorú už o mesiac čaká juniorský svetový šampionát vo Fínsku, sa hral od začiatku hokej na jednu bránku. Skúsenejší Košičania dominovali, zvierali mladíkov pred Škorvánkom a v úvodnej tretine si vybudovali dvojgólový náskok. Najskôr sa v 8. minúte tvrdou bombou od modrej presadil Dudáš, následne dorazil vyrazený puk do bránky Hrnka.

Aj druhé dejstvo patrilo "oceliarom". Pridávali ďalšie góly a vyhnali z bránky Škorvánka, ktorého nahradil Hrenák. Do streleckej listiny sa zapísal Bortňák a druhýkrát Hrnka, následne ich v 37. minúte v priebehu desiatich sekúnd doplnilo ostrieľané duo Bicek - Bartoš. V záverečnom dejstve sa Košičania tešili ešte dvakrát. Siedmy gól pridal po peknej Šedivého prihrávke z uhla Bartánus a na konečných 0:8 uzavrel Lelkeš.

HK Orange 20 - HC Košice 0:8 (0:2, 0:4, 0:2)
Góly: 8. Dudáš (Šedivý, Bicek), 11. Hrnka (Chovan), 23. Bortňák (Sojčík, Hričina), 27. Hrnka (Bartoš), 37. Bicek (Bartánus, Macejko), 37. Bartoš (Šedivý, Hrnka), 49. Lelkeš (Dudáš, Bartoš), 50. Bartánus (Šedivý, Bicek). Rozhodovali: Valach - Holienka, Orolin, vylúčení: 6:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: 31. Hrenák za Škorvánka (Orange 20).

HK Orange 20: Škorvánek - Koch, Meliško, Sloboda, Jendroľ, Moravčík, Ivanič, Klenko, Košecký - Briestenský, M. Sukeľ, Sádecký - J. Sukeľ, Šiška, Jendroľ - Milý, Ondruš, Galis - Tatár, Surový, Novák

HC Košice: Melicherčík - Deyl, Cebák, Šedivý, Chovan, Macejko, Dudáš, Pavúk - Bartánus, Suja, Bicek - Bartoš, Hrnka, Lelkeš - Jenčík, Češík, Boltun - Bortňák, Sojčík, Hričina