Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Košičania zakopli v treťom zápase s B. Bystricou, prehrali 1:0

Foto: TASR/Jozef Ďurník

Zvolen sa v sérii so Skalicou ujal vedenia 2:1. Skaličanov zdolali na domácom ľade 4:2.

Bratislava 11. marca (TASR) - Košickí hokejisti nezvládli svoj tretí zápas v play-off hokejove Tipsport extraligy a prehrali na banskobystrickom ľade 1:0.

HC'05 B. Bystrica - HC Košice 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 19. Kokavec (Češík, Novák). Rozhodcovia Baluška, J. Konc - Valach, M. Orolin, vylúčení 6:6, navyše Bambúch - Gron 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 3115 divákov. Na zápasy 1:2.


S vedomím, že ďalší omyl by vo štvrťfinále nahral Košičanom na definitívny 'smeč', sa Bystričania pustili do súpera s agresivitou im vlastnou. Bojovali o dušu a keďže Košičania profesorsky korčuľovali, tak zaslúžene, aj keď len raz, pykali. V 19. min Kokavec z nahrávky od Češíka otvoril skóre a gól mal zapôsobiť pre úradujúceho majstra varujúco. V druhej tretine sa však ukázalo, že až takú veľkú účinnosť nemal. Aj keď sa zdalo, že sa Košičania zobudili, elán im dosť rýchlo vyprchal, aj preto vyzerali pri nich domáci ako robotné včeličky. Po dvoch tretinách chudobné vedenie 'baranov'len dokazovalo, že góly sa rodili veľmi ťažko. Na začiatku zápasu Kútny, v 9. min Sýkora a aj Hričina o päť minút neskôr po chybe Spilara mali blízko ku gólu, takisto Grman v 18. min prešiel cez obranu ako nôž maslom. Na druhej strane pôsobil najživšie Gron, v 16. min zaváňala gólom jeho vzorná spolupráca s Jenčíkom, v 19. min zblízka zasa prestrelil bránku a Chorošun si bez problémov strážil čisté konto. Bystričania mohli vyhrávať aj o dva góly, tesne pred prvou prestávkou Kristofferssonovi len sekanie od Homera znemožnilo skórovať. V druhej tretine sa srdnato bojovalo, síce kombinácie tým utrpeli, no účelnosť sa nezaprela. Košičania sa spoliehali hlavne na brejky, občas aj zatlačili v útočnej tretine, ale okrem Miklíka v 25. min si žiadnu príležitosť nevypracovali. Z domácich hráčov využil opäť okná dokorán v obrane Zuzin na nádejný prienik a Jabrocký dvakrát ohrozoval Hyláka v bránke, keď v 38. min po prečíslení a spolupráci s Kokavcom spálil v oslabení stopercentnú šancu. V 45. min Zálešákova nevyužitá šanca volala po góle, no v protiútoku aj tiesneného Sýkoru v páde a pred práznou bránkou. Presilovkový tlak ustáli domáci aj v 48. min, keď Gron zblízka neprestrelil hromadu tiel. Bystričania s hraničným nasadením vydržali až do úplného záveru, aj za cenu šťastia pri Gronovej možnosti v 54. min, a zaslúžene žali nad menej výrazným a strelecky bezfarebným majstrom ovocie. Košičania v napätom závere si zahrali 35 sekúnd bez brankára, no najviac vzruchu spôsobila bitka medzi Bambúchom a Gronom.

Tu bude player


Hlasy po zápase B. Bystrica - KošiceMilan Staš, tréner B. Bystrice: "Vyhrali sme doma na nulu, a to nás povzbudí do ďalších bojov. Keď sa vyhrá, vtedy nič nebolí a ja si myslím, že hráči dostanú krídla. Snažili sme sa o aktívny celoplošný presing, súpera nepúšťali do šancí a strelili aj gól. Súper nás zatlačil ku koncu, my sme tlak ustáli, o to dlhšie budeme v play off žiť."

Miroslav Ihnačák, tréner Košíc: "Niekedy sú také zápasy, že nemôžete streliť gól. Brankári chytali dobre, ťažko sa presadzovalo pri tak náročnej fyzickej hre. Rozhodla jedna chyba v strednom pásme, domáci ju využili a zvíťazili na nulu. Keď gól nestrelíte, nemôžete pomýšľať na víťazstvo."

Michal Kokavec, autor jediného gólu: "Keby bolo 0:3 na zápasy, už by sme ťažko otáčali sériu. Teraz je všetko otvorené a my sa vynasnažíme zrovnať sériu na 2:2. Prvé dve tretiny sme boli lepší, napádali, prekorčuľovali sme súpera, nepúšťali do veľkých šancí. Potom sme sa začali báť o výsledok a Košičania nás pritlačili. Posledných desať minút mali prevahu a my sme mali čo robiť, aby sme víťazstvo ubránili."

Peter Bartoš, útočník Košíc: "Chceli sme podať dobrý výkon, no v úvodných dvoch tretinách sa nám to nepodarilo. Máme ďalší pokus, treba nám nadviazať na tretiu tretinu, v ktorej sme pridali a súpera zatlačili. Na začiatku zápasu na nás súper nabehol, škoda inkasovaného gólu po chybe v strednom pásme. Hrali sme na 0:0, potom sme neboli schopní streliť gól a bez neho nemožno vyhrať."

Foto: TASR/Dušan Hein
Zvolen sa v sérii so Skalicou ujal vedenia 2:1
HKM Zvolen - HK 36 Skalica 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)

Góly: 13. Hraško (L. Jurík), 52. Otčenáš (Síkela), 58. Čurilla, 60. Baláž - 58. R. Školiak (Pálffy, Višňovský), 59. Lušňák (Křetinský). Rozhodovali: Kubuš, R. Müllner - M. Korba, Gajan, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:2, oslabenia: 1:0, striedanie: od 45. min Kotvan za Lakosila (Skalica), 3220 divákov.
/Stav série: 2:1/



Najväčšia návsteva v tejto sezóne videla dobrý hokej. Hneď od úvodu zápasu sa hralo zodpovedne. Zvolenčania boli útočnejší, brankár Lakosil mal viac práce. V 13. min hrali domáci presilovku, zatlačili hostí pred bránku a Hraško bekhendom do vinkla otvoril skóre. Následne Brabencova strela skončila pod Lakosilovou lapačkou. O dve minúty nevyšiel Pálffymu nájazd. V závere tretiny sa Slovákovi nepodarilo premeniť výhodnú šancu. V druhej tretine mali hostia výhodu presilovky o dvoch hráčov, hralo sa len pred domácou bránkou, ale napriek veľkému tlaku sa Zvolenčania ubránili. V 28. min Kutálek nastrelil len žŕdku Trenčanovej bránky. V 35. minúte Višňovského strelu dobre postavený Šátek neposlal za Trenčanov chrbát. V závere druhej tretiny mali domáci ideálnu šancu, ale Otčenáš neposlal puk ani do odkrytej bránky. Hneď v úvode poslednej tretiny nastrelil Klejna žŕdku Trenčanovej bránky. V 45. min odišiel z ľadu zranený Lakosil, namiesto neho nastúpil v bráne Skalice Kotvan. V 50. min Zuzin ani zo samostatného nájazdu neskóroval, po strele Jindru ostal ležať na ľade Klejna, ktorý sa mu hodil do strely. V priebehu dvoch minút potom padli štyri góly, z toho dva do prázdnej bránky. Najprv Otčenáš nadvakrát spoza brány našiel prázdne miesto v bráne a Zvolen viedol 2:0. V 58. min hrala Skalica power play a Pálffyho strelu tečoval do bránky Školiak. V tej istej minúte ale stratili Skaličania puk a do prázdnej brány ho poslal Čurilla. Vzápätí Křetinský našiel Lušňáka a Skalica znížila na rozdiel gólu, ale domáci Baláž opäť poslal puk do prázdnej brány. Diváci odmenili obe mužstvá potleskom, lebo zápas mal veľmi dobrú úroveň.

Hlasy po zápase Zvolen - Skalica
Peter Mikula, tréner Zvolena: "Zápas sa viedol v podobnom duchu ako ten v Skalici. Bol dôležitý pre ďalší vývoj série, jeho záver sme si však skomplikovali sami naším vylúčením. Pre divákov to bolo zaujímavé, ale také chyby sa však nemôžu vyskytovať."

Tu bude player
Peter Oremus, tréner Skalice: "Mrzí ma najmä druhá tretina. Nevyužili početnú prevahu piatich proti trom ani ďalšie príležitosti. V tejto časti hry sme mohli pokojne streliť dva až tri góly. Myslím si, že práve tento úsek zápasu rozhodol o našej prehre."

Tu bude player