Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Košičania odchod do českej extraligy nekomentujú

Na snímke Radek Deyl (vľavo), Marek Bartánus (uprostred) a vpravo Peter Bartoš (všetci Košice) sa tešia po prvom góle v šiestom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy ŠHK 37 Piešťany - HC Košice vo štvrtok 3. apríla 2014. Foto: Šieste semifinále Piešťany vs Košice

Prezident košického klubu Juraj Mondík však úvahy o odchode odmietol komentovať.

Košice 16. apríla (TASR) - Podľa medializovaných informácií mieri slovenský hokejový klub HC Košice do českej extraligy. Hráči víťaza základnej časti Tipsport extraligy 2013/2014 sa však momentálne sústredia na finálovú sériu s Nitrou a informácie o presune klubu do českej extraligy nevnímajú.

Podľa slov viceprezidenta Českého hokejového zväzu Petra Břízu už klub HC Košice podal prihlášku do českej extraligy. Prezident košického klubu Juraj Mondík však tieto úvahy odmietol komentovať a v podobnom duchu sa pre TASR vyjadrili aj samotní hráči aktuálneho finalistu slovenskej extraligy.

"Počujem to prvýkrát. Teraz však máme pred sebou iné veci. Musíme sa sústrediť na to, čo je pred nami a všetko ostatné musí ísť mimo nás. Máme pred sebou dôležitý zápas, ktorý musíme zvládnuť. Netreba sa preto rozptyľovať takýmito vecami a myslieť na niečo iné," uviedol útočník Peter Bartoš.

V podobnom duchu sa vyjadril deň pred piatym pokračovaním finálovej konfrontácie aj ďalší košický hráč Marek Bartánus. "My sa o tomto v kabíne nerozprávame a ani ja sám som to nikde nezaregistroval. Momentálne sa ja aj všetci sústredíme na to, aby sme zvládli posledné kroky a splnili predsezónny cieľ, ktorý tu bol. Tieto veci sa budú riešiť až po sezóne, takže teraz tomu nevenujeme pozornosť," poznamenal k aktuálnej téme útočník HC.

Košickí hráči sa momentálne absolútne sústredia na finálovú sériu s Nitrou. Po štyroch zápasoch je stav nerozhodný 2:2, piaty zápas je na programe vo štvrtok v košickej Steel aréne.