Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Na maratóne v Košiciach budú môcť bežci mať aj meno a národnú vlajku

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Novinkou budú aj jednorazové čipy, ktoré budú súčasťou týchto čísel, čím bežcom odpadne povinnosť odovzdávať ich po dobehnutí do cieľa.

Košice 19. augusta (TASR) - V prvú októbrovú nedeľu sa na trať Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach budú môcť bežci vydať nielen so štartovným číslom, ale i s menom a vlajkou svojej krajiny. Túto možnosť môže využiť každý, kto sa stihne prihlásiť do 31. augusta 2014 cez oficiálnu stránku podujatia www.kosicemarathon.com. TASR informoval prostredníctvom tlačovej správy riaditeľ pretekov Branislav Koniar.

Novinkou budú aj jednorazové čipy, ktoré budú súčasťou týchto čísel, čím bežcom odpadne povinnosť odovzdávať ich po dobehnutí do cieľa. "Registrácia pokračuje i po tomto termíne, pričom organizátori zrejme v úvode septembra oznámia, koľko voľných miest v jednotlivých disciplínach ostáva k dispozícii. Motiváciou k registrácii pred začiatkom školského roka môže byť i posledná bonifikácia štartovného poplatku pred dosiahnutím jeho stropu," uvádzalo sa okrem iného v oficiálnej správe.

Platná ponuka disciplín MMM:

Maratón (42,195 km), Polmaratón (21,095 km), Štafeta 4x1 Maratón (9+12+9+12 km), Inline (20 km), Univerzitný beh (9 km) , Minimaratón (4,2 km)