Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Košickí hádzanári sú v zlej finančnej situácii, klubu hrozí zánik

Hádzanári MHK Košice, vpravo tréner Košíc Ján Kolesár. Foto: TASR/František Iván

Hráči nedostali výplatu už dva mesiace, zamestnanci klubu štyri mesiace, vedenie klubu nemá ani na nájomné v kedysi vlastnej hale.

Košice 18. októbra (TASR) - Zlá finančná situácia "straší" v hádzanárskom klube 1. MHK Košice už dlhšiu dobu, hráčom meškajú výplaty dva mesiace, zamestnancom klubu štyri a podľa slov prezidenta 1. MHK Košice Martina Farkašovského klubu hrozí zánik.

Košičania navyše zaznamenali v celej svojej histórii najhorší vstup do extraligy, keď zaznamenali sedem prehier v rade a zatiaľ v poslednom kole zaknihovali na pôde prešovského Tatrana zdrvujúcu prehru 24:51.

"Hráči nedostali výplatu už dva mesiace, zamestnanci klubu štyri mesiace. A momentálne nevidím žiadny priestor na zlepšenie. Mesto, hoci v názve stále máme, že sme mestský klub, nám pomáha veľmi málo. Do športu, ktorý má štyridsaťročnú tradíciu a v našom regióne je určite jeden z najúspešnejších, a do klubu, ktorý má vo svojich štruktúrach aj osemdesiat či deväťdesiat detí, sa žiadni sponzori nehrnú, aby mu pomohli. Situácia je veľmi vážna, a je tu reálna hrozba, že tento klub a tým aj hádzaná v našom meste skončí. A bude to veľká hanba, pre klub i mesto," uviedol pre denník Korzár Farkašovský.

Vedenie klubu nemá ani na nájomné v kedysi vlastnej hale. Košickí hádzanári sa navyše delia o priestor s florbalistami.

"Oni majú svoje časy, my tiež. Priestor na tréningy mužov, dorastencov či detí by tu bol, ale nemáme peniaze na to, aby sme ho tými tréningami aj vyplnili. Nemôžeme si dovoliť zaplatiť za halu, kde máme trénovať, preto je málo tréningov," skonštatoval Farkašovský a pokračoval: "No netvrdím, že keď sa situácia zlepší, automaticky sa zlepšia aj výkony. Ani nemôžem zaručiť, že sa situácia zlepší, pretože peniaze sú v nedohľadne. Už som bol rozhodnutý odovzdať kľúče na magistráte, dať ich niekomu, kto to bude ochotný robiť. Hádzaná je po manželke a dieťati moja druhá láska, ale stojí to peniaze, a nemôžem byť jediný, ktorý to chce robiť. No zatiaľ sa nenašli ľudia, ktorí by do hádzanej dali peniaze, ktorí by do toho išli, lebo v športe sa zarobiť nedá. Preto bijem na poplach, že do mesiaca môže košická hádzaná úplne skončiť, rozpustíme A-mužstvo a tých deväťdesiat detí vyženieme na ulicu. Iné východisko asi nebude."