Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kostolanský sa stal trénerom brankárov bahrajnskej reprezentácie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zmluvu so zástupcami Bahrajnskej futbalovej federácie podpísal Kostolanský v stredu. Medzitým už sa ubytoval a v nedeľu odštartuje prácu prvým kempom, kde spozná detailnejšie hráčsky materiál.

Bratislava 11. augusta (TASR) - Slovák Andrej Kostolanský sa stal trénerom brankárov pri futbalovej reprezentácii Bahrajnu. Do realizačného tímu si ho vybral Čech Miroslav Soukup, obaja už predtým spolupracovali pri národnom výbere Jemenu. Kondičným trénerom bude Jiří Ryba, informoval Trnavský hlas.

"Telefonát s ponukou od Miroslava Soukupa ma veľmi potešil. Beriem to ako istú formu prejavu dôvery a priateľstva. V dnešnej dobe je veľmi veľa trénerov, možno aj skúsenejších ako ja, ktorých mohol osloviť," citoval Trnavský hlas slová Kostolanského. "Nakoľko ponuka prišla v hodine dvanástej, tak mi jemne zamávala s programom. Nasmerované som mal do Dubaja, kde boli dotiahnuté do finále už všetky náležitosti potrebné na môj príchod do klubu. Musel som sa rozhodnúť do pár hodín a nesmierne oceňujem pochopenie mojej manželky, najbližšej rodiny a v neposlednom rade ľudí, ktorí stáli za angažmánom v Spojených arabských emirátoch," uviedol 34-ročný tréner, ktorý roky viedol aj brankárov Spartaka Trnava a pod jeho vedením vyrástol napr. Dobrivoj Rusov.



"Práca s reprezentáciou je síce odlišná od tej klubovej, ale je o to príťažlivejšia. Trénera môže posunúť ďalej vo viacerých parametroch. Nateraz je však dôležité spraviť maximum, nesklamať dôveru a prístupom otvárať dvere pre našich ďalších kolegov – trénerov." Zmluvu so zástupcami Bahrajnskej futbalovej federácie podpísal Kostolanský v stredu. Medzitým už sa ubytoval a v nedeľu odštartuje prácu prvým kempom, kde spozná detailnejšie hráčsky materiál.

Úvodné prípravné zápasy odohrá Bahrajn v septembri proti Singapuru a Jordánsku. "Bahrajn som počas pôsobenia v Jemene vždy vnímal ako silného protivníka, delilo nás priepastných 70 miest v rebríčku FIFA. Už v tom čase výkonnosť tímu klesala, pokúsime sa ju znova naštartovať a ešte vylepšiť," dodal Kostolanský.