Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Koubek povedie Plzeň aj v budúcej sezóne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mužstvo postúpilo do finále Českého pohára a v boji o trofej sa stretne so Spartou Praha.

Plzeň 30. apríla (TASR) - Miroslav Koubek povedie český futbalový klub Viktoria Plzeň aj v budúcej sezóne. Sedemdesiatdvaročný kormidelník doviedol v tejto sezóne tím z druhého predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) až do štvrťfinále tejto súťaže. Zároveň mužstvo postúpilo do finále Českého pohára a v boji o trofej sa stretne so Spartou Praha.

"Vážim si dôveru, ktorú mi klub vyjadril a podporu fanúšikov Viktorie. Zároveň mám po roku práce pozitívny pocit zo spolupráce s mužstvom a kolegami z realizačného tímu. Práve tieto poznatky zohrali významnú úlohu pri mojom rozhodnutí. Verím, že nadviažeme na prácu, ktorú sme začali v tejto sezóne, a pokúsime sa ju posunúť o krok ďalej," uviedol Koubek pre oficiálnu stránku klubu.

Plzeň vypadla v boji o semifinále EKL s Fiorentinou (0:0 a 0:2 pp). Hráči českého tímu absolvovali spolu 16 zápasov, premožiteľa našli až v poslednom. Viktoria pomohla týmto výsledkom k miestenke pre českého zástupcu v základnej fáze Ligy majstrov v ročníku 2025/2026. V kádri "Viktorky" figurujú aj dvaja Slováci - stredopoliar Erik Jirka a brankár Marián Tvrdoň. V realizačnom tíme pôsobia aj bývalí reprezentanti Matúš Kozáčik s Marekom Bakošom.

Okrem úspechu na európskej scéne a postupu do finále Českého pohára majú už po základnej časti domácej súťaže istotu tretieho miesta. To zabezpečuje Plzni účasť v predkole Európskej ligy. "V prvom rade by som chcel povedať, že Míra Koubek odvádza v tejto sezóne spolu s realizačným tímom a hráčmi skvelú prácu. Mužstvo prebudovávame za pochodu, do tímu prichádzajú mladí hráči a dorastenci. Zažili sme výnimočnú cestu európskym pohárom, čaká nás finále pohára a určite budem štartovať v 3. predkole Európskej ligy,“ povedal Adolf Šádek, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva klubu.