Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Kouč hádzanárok Sabadka vo Veselí skončil, vymenil ho Hanták

Tréner Sloveniek Peter Sabadka (vľavo) Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Sabadka sa s vedením klubu nedohodol na ďalšom smerovaní tímu, pričom jedným z kandidátov na uvoľnený post je Slovák Jozef Hanták.

Brno 7. júla (TASR) - Tréner slovenských reprezentačných hádzanárok Peter Sabadka, ktorý súčasne pôsobil na lavičke HK Britterm Veselí nad Moravou, ukončil svoje pôsobenie v tíme českého vicemajstra. Po nečakanom odchode ho na uvoľnenom poste nahradí slovenský kouč Jozef Hanták.

Sabadka sa s vedením klubu nedohodol na ďalšom smerovaní klubu. O jeho služby prejavili nedávno záujem v Šali a Zlíne, no medzitým už tieto kluby otázku hlavného trénera vyriešili. V tejto súvislosti sa ako jedna z možností spomína aj Partizánske. "Vzniknutá situácia ma veľmi mrzí, lebo Veselí sa stalo pre mňa srdcovou záležitosťou a cítil som sa v klube vždy dobre," citujú oficiálne zdroje moravského klubu Sabadku, pod ktorého vedením Veselí vyhralo aj Interligu.

Prezident HK Bitterm Veselí Jiří Janda k trénerskej rošáde vydal vyhlásenie. "Vedenie HK Britterm nesmierne mrzí náhle rozhodnutie trénera o ukončení dlhoročnej spolupráce s naším klubom. Trénerovi Sabadkovi prajeme mnoho ďalších úspechov v jeho práci aj osobnom živote. V pondelok na úvodnom tréningu pred sezónou hráčkam HK Britterm predstavíme nového trénera - Jozefa Hantáka, s ktorým zmluvne počítame na celou ďalšiu sezónu."