Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kováčik sa poďakoval fanúšikom, financie bude riešiť až doma

Na snímke prezident SFZ Ján Kováčik. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik na piatkovom mediálnom termíne vo Vichy uviedol, že o financiách sa bude vyjadrovať až po skončení šampionátu.

Vichy 24. júna (TASR) - Slovenský futbalový zväz (SFZ) zarobil vďaka doterajšiemu úspešnému účinkovaniu reprezentácie na EURO 2016 vo Francúzsku sumu 11 miliónov eur.

Osem miliónov eur mu pribudlo na účte už po zvládnutej kvalifikácii, cez ktorú sa Slováci dostali prvýkrát v histórii na európsky šampionát. Ďalších 1,5 milióna zinkasoval zväzový aparát za postup zverencov trénera Jána Kozáka do osemfinále ME z B-skupiny, v ktorej obsadili tretiu priečku za Walesom a Anglickom.

Slovenskí futbalisti pridali do zväzovej pokladnice ďalších 1,5 milióna eur za výsledky v skupine - jeden milión eur za víťazstvo 2:1 nad Ruskom a 500.000 eur za bezgólovú remízu s Anglickom. V prípade zvládnutia osemfinálovej prekážky v podobe úradujúcich majstrov sveta Nemcov získa SFZ ďalších 2,5 milióna eur.

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik na piatkovom mediálnom termíne vo Vichy uviedol, že o financiách sa bude vyjadrovať až po skončení šampionátu. Hovoril výlučne o športových témach: "Mám obrovskú radosť z postupu do osemfinále. Chcem sa najmä poďakovať fanúšikom zo Slovenska, ktorí prišli na všetky tri štadióny. Majú obrovský podiel na našom úspechu," povedal Kováčik.

Slovenskí futbalisti narazia v osemfinále na Nemcov, ktorí sú podľa šéfa zväzu najväčší favoriti na zisk titulu. "Napriek tomu som si ich želal viac ako Chorvátov. Nepoznáme prípad, že by si niekto mohol zahrať s Nemcami dvakrát v priebehu mesiaca. Myslím, že sa nám hrá lepšie, keď nie sme favoriti. Bude to však iný zápas ako prípravný, Nemecko je pre mňa favorit turnaja číslo jeden," poznamenal Kováčik, ktorý má z účinkovania tímu na šampionáte výborný pocit a verí, že osemfinále nebude jeho konečnou stanicou.

Osobne sa zúčastnil len na troch zápasoch Slovenska v B-skupine. "Bol som na všetkých našich zápasoch, spoznal som tri krásne mestá, v ktorých sme hrali. Venoval som sa aj našim partnerom. Najviac som prežíval posledný zápas v skupine proti Anglicku," dodal Kováčik, ktorý sa poďakoval za doterajšiu prácu aj akreditovaným slovenským novinárom.

Odmeny na EURO 2016:

štvrťfinále: 2,5 milióna eur
semifinále: 4 milióny eur
zdolaný finalista: 5 miliónov eur
víťaz EURO 2016: 8 miliónov eur