Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Po trojsetovej dráme Kovalík v semifinále v Hamburgu prehral s Mayerom

Slovenský tenista Jozef Kovalík odvracia úder Brazílčana Thiaga Monteira vo štvrťfinále mužskej dvojhry na tenisovom turnaji ATP v Hamburgu 27. júla 2018. Foto: TASR/DPA - Daniel Bockwoldt

Napriek prehre dosiahol na severe Nemecka životný úspech.

Hamburg 28. júla (TASR) - Slovenský tenista Jozef Kovalík neuspel v semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v nemeckom Hamburgu. V pozícii kvalifikanta podľahol Argentínčanovi Leonardovi Mayerovi po trojsetovej dráme 7:6 (6), 4:6, 6:7 (7). V tajbrejku rozhodujúceho dejstva nevyužil za stavu 6:5 mečbal.

Napriek prehre dosiahol na severe Nemecka životný úspech. Po druhý raz postúpil na ATP Tour medzi elitné kvarteto, v semifinále bol aj tento rok vo februári na turnaji v Sofii. Z Hamburgu si odnáša prémiu 86.145 eur pred zdanením a 200 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho onlajn vydaní sa posunul na 82. miesto - najvyššie v kariére. Mayer bude v nedeľu bojovať o titul proti Gruzíncovi Nikolozovi Basilašvilimu, ktorý si poradil v druhom semifinálovom súboji s Čiľanom Nicolasom Jarrym v troch setoch 7:5, 0:6 a 6:1.

V prvom sete si Mayer i Kovalík držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk. V ňom viedol Argentínčan 6:3, no Kovalík potom za aplauzu hamburgskeho publika získal päť bodov za sebou a úvodné dejstvo sa napokon stalo jeho korisťou. O osude druhého setu rozhodol hneď úvodný gem, v ktorom Mayer prelomil Kovalíkovo podanie. V treťom dejstve nevyužil Kovalík za stavu 2:1 dva brejkbaly a set dospel do tajbrejku. V ňom slovenský daviscupový reprezentant otočil z 2:4 na 5:4 a za stavu 6:5 mal k dispozícii setbal. Mayer ho však odvrátil a v koncovke slávil úspech.



dvojhra - semifinále:

Leonardo Mayer (Arg.) - Jozef KOVALÍK (SR) 6:7 (6), 6:4, 7:6 (7)
Nikoloz Basilašvili (Gruz.) - Nicolas Jarry (Čile) 7:5, 0:6, 6:1