Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Kozák nominoval na Rumunsko aj Muchu, Stoch je mimo hry

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák Foto: TASR/Martin Baumann

Medzi útočníkov Kozák povolal kvarteto František Kubík (Arsenal Kyjev), Martin Jakubko (Amkar Perm), David Depetris (Caykur Rizespor) a Adam Nemec (1. FC Union Berlín).

Bratislava 5. augusta (TASR) - V prvej nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka na prípravný zápas v Rumunsku (14. augusta, 20.00 SELČ) sú aj navrátilci do tímu brankár Ján Mucha a útočník Stanislav Šesták. Miesto v 23-člennom výbere si našli aj brankár českého majstra Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik či zo slovenskej Corgoň ligy obranca Žiliny Jozef Piaček, žilinský stredopoliar Viktor Pečovský, Samuel Štefánik z Trenčína či ofenzívny stredopoliar Senice Tomáš Kóňa.

Medzi útočníkov Kozák povolal kvarteto František Kubík (Arsenal Kyjev), Martin Jakubko (Amkar Perm), David Depetris (Caykur Rizespor) a Adam Nemec (1. FC Union Berlín). V nominácii figurujú aj Dušan Švento z Red Bull Salzburg a Tomáš Hubočan zo Zenitu Petrohrad, ich zdravotný stav je však otázny.

"Pristúpil som k nominácii maximálne zodpovedne, chcel som vybrať skutočne momentálne tých najlepších hráčov, ktorí na Slovenskú sú. Verím, že sa mi to podarilo a tí hráči sa na zápas tešia. A že podajú proti Rumunsku čo najlepší výkon," povedal Kozák pre oficiálny portál Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Kozák považuje Muchu za jedného z najlepších brankárov na Slovensku


Kozák chcel Muchu v tíme preto, lebo ho považuje za jedného z najlepších slovenských brankárov. "S Janom Muchom som rozprával, nakoľko mal vyjadrenie, že sa do reprezentácie vráti, len keď bude pravidelne chytávať v jeho klube. Myslím si, že to bolo z jeho strany také unáhlené, nakoľko pôsobil v Anglicku, v najlepšej súťaži a robil dvojku veľmi kvalitnému brankárovi Howardovi. Ja Muchu považujem za veľmi kvalitného brankára, jedného z najlepších, čo dokázal aj v minulosti. Preto som chcel, aby bol na prvom zraze."

Vracia sa Breznaník


Po zranení sa okrem Šventa vracia aj Michal Breznaník z Permu. "Čo sa týka Breznaníka, je v plnej záťaži, odohral tri zápasy za rezervu. Chcem ho vidieť, lebo na ten post sú spolu so Šventom kvalitní hráči a počítam s nimi," povedal kouč SR pre futbalsfz.sk.

Debutanti Piaček a Štefánik


Debutantmi v najcennejšom drese sú Jozef Piaček a Samuel Štefánik: "Jožko Piaček dlhodobo podáva v Žiline kvalitné výkony. Je oporou, a je to už ostrieľaný futbalista, ktorý má za sebou aj veľa medzinárodných zápasov. Štefánika dlhodobo sledujem, je veľký prísľub pre slovenský futbal podľa mňa. Je obojnohý, priamočiary, s dobrou finálnou prihrávkou a strelou. Verím, že to prenesie aj do reprezentácie a bude z neho časom dobrý reprezentant."

V momentálnej situácii si Kozák nevie Stocha predstaviť v reprezentácii


V mužstve absentuje stredopoliar tureckého Fenerbahce Istanbul Miroslav Stoch. "Všetci vieme, že Miňo Stoch je kvalitný futbalista. V poslednej dobe je toho na neho ale asi veľa ako na športovca. Ja som povedal, že v danej situácii je mu potrebné pomôcť, no v tejto situácii si ale neviem predstaviť ho nominovať," dodal bývalý kouč MFK Košice.


nominácia SR na prípravný zápas v Rumunsku (14. augusta, 20.00 SELČ)

brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara), Dušan Kuciak (Legia Varšava), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Michal Breznaník (Amkar Perm), Dušan Švento (Red Bull Salzburg), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Marián Čišovský (Viktoria Plzeň), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Tomáš Kóňa (FK Senica), Samuel Štefánik (AS Trenčín), Juraj Kucka (FC Janov), Marek Hamšík (SSC Neapol), Stanislav Šesták (Bursaspor), Róbert Mak (1. FC Norimberg), Vladimír Weiss (Olympiakos Pireus)

útočníci: František Kubík (Arsenal Kyjev), Martin Jakubko (Amkar Perm), David Depetris (Caykur Rizespor), Adam Nemec (1. FC Union Berlín)



náhradníci:

brankári: Ján Novota (Rapid Viedeň), Martin Dúbravka (MŠK Žilina), Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava)

obrancovia: Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty), Kornel Saláta (Tom Tomsk), Matúš Čonka (Slavia Praha)

stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň)

útočníci: Erik Jendrišek (Energie Cottbus), Jakub Sylvestr (Erzgebirge Aue)



Realizačný tím:

hlavný tréner: Ján Kozák

asistent trénera: Štefan Tarkovič

tréner brankárov: Miroslav Seman

kondičný tréner: Martin Rusňák

lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener

masér/fyzioterapeut: Marián Drinka

fyzioterapeut: Peter Hečko

masér: Mário Prelovský

videoanalytik: Michal Slyško

technický vedúci: Róbert Tomaschek