Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Krajči po zisku titulu: Takto by to nenapísal ani Hitchcock

Maroš Krajči Foto: TASR/Martin Baumann

Oslavy majstrovského titulu hokejistov bratislavského Slovana sa uskutočnia v pondelok v hlavnom meste.

Košice 22. apríla (TASR) - Slovan Bratislava sa v sobotu rozlúčil so slovenskou extraligou ako najúspešnejší tím jej histórie. V poslednej sezóne pred odchodom do medzinárodnej KHL si na konto pripísal už ôsmy majstrovský titul.

"Belasí" to však nemali ľahké, museli si preskákať množstvo problémov a aj preto generálny manažér Maroš Krajči k uplynulému ročníku dodal, že takto by ho nenapísal ani majster trilerov Alfred Hitchcock.

Bratislavský klub postihla séria domácich prehier, zranenia kľúčových hráčov, problémy v koncovke i zmena trénera v strede sezóny. Nečudo, že pred play off väčšina odborníkov i široká verejnosť dávala väčšie šance Košiciam. Slovan však vo vyraďovačke "zničil" Žilinu i Trenčín a po sobotňajšom rozhodujúcom finále na ľade Steel Arény zaknihoval ďalší titul.

"Najťažšie bolo asi vtedy, keď sme prehrávali domáce zápasy so spodnými tímami tabuľky. Pritom sme začali výborne v rámci European Trophy, štart do ligy bol tiež dobrý, no potom prišla tá hluchá pasáž. Pristúpili sme k výmene trénerov a postupne sa to začalo dvíhať. Klobúk dolu pred všetkými hráčmi za to, čo predviedli v play off. Žilina 4:1, Trenčín 4:0 a nakoniec táto famózna séria s Košicami. Keby to chcel takto napísať Alfred Hitchcock, asi by nad tým veľmi dlho premýšľal," uviedol Krajči.

Slovanisti zľava Kevin Harvey , kapitán Miroslav Šatan so zlatými medailami a majstrovskými šiltovkami na hlave
Foto: TASR/František Iván
Dlhoročný generálny manažér vyzdvihol výkony kapitána Miroslava Šatana a brankára Branislava Konráda, no potešili ho aj mladíci. Práve jeden z nich Libor Hudáček strelil v predĺžení siedmeho zápasu rozhodujúci gól. "Teší nás, že sa nám po rokoch podarilo získať titul s takýmto mladým mužstvom, dokonca mladíci rozhodovali zápasy. Famózne hral útok Šatan, Lipiansky, Hudáček. Miro si jednoznačne zaslúžil titul pre najužitočnejšieho hráča, druhý možno Konrád, ktorý nás podržal, a tretí práve mladý žolík Hudáček. Ale zaslúžili sa o to všetci hráči. Keď sme potrebovali, vždy sa našiel niekto, kto nás podržal," zhodnotil Krajči.

Otázne ale je, koľko zo súčasných hráčov Slovana si oblečie jeho dres aj v budúcej sezóne. Klub už totiž nebude štartovať v slovenskej extralige a namiesto toho ho čaká premiéra v Kontinentálnej hokejovej lige, veľké zmeny a budovanie nového kádra. V zákulisí sa dokonca hovorí aj o posilách z tímu zdolaného finalistu.

"Košice majú šikovných hráčov a my sme povedali, že tím pre KHL chceme budovať na hranici ligy a národného tímu. V Košiciach sú hráči, ktorí nás zaujímajú, no je otázka, či majú zmluvy a budú dostupní," dodal Krajči, no konkrétne mená a ani to, kto terajší káder opustí, zatiaľ neprezradil.

Oslavy sa uskutočnia v pondelok v Bratislave


Oslavy majstrovského titulu hokejistov bratislavského Slovana sa uskutočnia v pondelok v hlavnom meste. Vedenie rekordného slovenského šampióna pripravuje spolu s bratislavským magistrátom program na Primaciálnom námestí.

"Aj takto sa môžu fanúšikovia rozlúčiť s tohtoročnou sezónou a osláviť majstrovský titul Slovana," uviedol pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy. V rámci programu sa o 12.00 h uskutoční fotenie tímu, o 13.00 h obed, o 14.30 h je na programe odchod spred Zimného štadióna a okružná jazda mestom.

Primátor Milan Ftáčnik prijme realizačný tím a hráčov Slovana oficiálne o 15.45 h. Následne pozdraví fanúšikov aj so slovanistami z balkóna Primaciálneho paláca. Do 17.00 h bude prebiehať kultúrny program s dídžejom a hráčmi. Na námestí bude aj veľkoplošná obrazovka. Prijatie hráčov v priestoroch Primaciálneho paláca bude otvorené pre médiá.