Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kanonier Gomez musí na operáciu, Bayernu sa rozširuje lazaret

Mario Gomez Foto: TASR/AP

Gomez, ktorý kraľoval klubovým streleckým tabuľkám počas posledných dvoch sezón, sa bude musieť podrobiť operácii pravého členka.

Berlín 5. augusta (TASR) - Futbalista nemeckého klubu Bayern Mníchov Mario Gomez, ktorý kraľoval klubovým streleckým tabuľkám počas posledných dvoch sezón, sa bude musieť podrobiť operácii pravého členka.

"Nie je na tom dobre, potrebuje operáciu. Po nej zistíme, ako dlho nebude môcť hrať," uvádza webová stránka klubu slová športového riaditeľa Matthiasa Sammera.

Nemecký kanonier, ktorý v uplynulej sezóne vsietil 26 bundesligových gólov a rok predtým 28, má údajne v členku úlomky kĺbu, ktoré sa musia chirurgicky odstrániť. Útočník v sobotu odohral 42 minút prípravného zápasu proti Werderu Brémy, potom však musel striedať.

Bavorskému veľkoklubu sa počet zranených hráčov povážlivo rozširuje. David Alaba má únavovú zlomeninu, Rafinha zase poškodené väzivá a zdravotné problémy má aj Diego Contento. Všetci takmer určite nestihnú začiatok sezóny. Aj Claudio Pizzaro bojuje s dlhodobým zranením bedrového kĺbu. Svoj tréningový program musel v posledných dňoch upraviť aj Franck Ribéry, ktorý si lieči zapálenú pätu.

Sezóna v Nemecku odštartuje budúcu nedeľu zápasom o Superpohár medzi Bayernom a šampiónom z minulej sezóny Borussiou Dortmund. O týždeň neskôr štartujú aj duely Nemeckého pohára a 24. augusta samotná Bundesliga.