Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Krasokorčuliarsky šampionát oficiálne otvoril prezident Andrej Kiska

Na snímke sprava prezident SR Andrej Kiska, legendárna trénerka v krasokorčuľovaní Hilda Múdra a krasokorčuliarska legenda Jozef Sabovčík počas stretnutia na ME v krasokorčuľovaní 27. januára 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovensko budú reprezentovať okrem Rajičovej a sólistu Michaela Neumana aj tanečníci Lukáš Csölley a Federica Testová. Súťaž športových dvojíc SR neobsadí.

Bratislava 27. januára (TASR) - Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave oficiálne otvorili na stredajšom popoludňajšom ceremoniáli aj za účasti prezidenta SR Andreja Kisku. Predsedníčka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ) Felicitas Babušíková v úvodnom slove privítala všetkých aktérov šampionátu, ktorý sa do hlavného mesta SR vrátil po 15 rokoch a celkovo sa v ňom koná štvrtýkrát (1958, 1966, 2001 a 2016).

Organizátori ponúkli divákom na ZŠ Ondreja Nepelu aj pri televíznych obrazovkách program na ľade aj mimo neho, niesol sa v umeleckom duchu a nechýbali ani tradičné slovenské folklórne motívy. Na ľade sa objavili aj vlajky všetkých 33 zúčastnených krajín na šampionáte. Po príhovore členky Rady Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) Marie Lundmarkovej z Fínska už nasledoval samotný akt otvorenia 79. kontinentálneho šampionátu z úst prezidenta Kisku.

Športová časť odštartovala už v stredu dopoludnia krátkym programom žien, do ktorého ako prvá nastúpila Britka Danielle Harrisonová. Slovenská reprezentantka Nicole Rajičová vstúpila do bratislavského šampionátu v poslednej šiestej 6-člennej skupine a napokon v KP obsadila deviate miesto.

Slovensko budú reprezentovať okrem Rajičovej a sólistu Michaela Neumana aj tanečníci Lukáš Csölley a Federica Testová. Súťaž športových dvojíc SR neobsadí.