Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tanečníci Virtueová a Moir vyhrali vo finále GP ISU v Marseille

Kanadský tanečný pár Tessa Virtueová a Scott Moir Foto: TASR/AP

Na druhé miesto odsunuli domáci pár Gabriellu Papadakisovú a Guillaumeho Cizerona. Úradujúci vicemajstri sveta Maia a Alex Shibutaniovci skončili tretí.

Marseille 10. decembra (TASR) - Bývalí olympijskí šampióni v tancoch Tessa Virtueová a Scott Moir z Kanady triumfovali prvýkrát v kariére vo finále krasokorčuliarskej Grand Prix ISU v Marseille. Na druhé miesto odsunuli domáci pár Gabriellu Papadakisovú a Guillaumeho Cizerona. Úradujúci vicemajstri sveta Maia a Alex Shibutaniovci skončili tretí.

Ruská športová dvojica Jevgenia Tarasovová a Vladimir Morozov sa stala víťazom finálového podujatia krasokorčuliarskeho seriálu Grand Prix ISU v Marseille. Piatkový krátky program v súťaži tanečných párov vyšiel najlepšie Kanaďanom Tesse Virtueovej a Scottovi Moirovi.

Súťaž sólistiek suverénne ovládla len 17-ročná Jevgenija Medvedevová z Ruska. Úradujúca majsterka sveta z Bostonu i Európy z Bratislavy obhájila na prestížnom podujatí minuloročný triumf. Už v krátkom programe vytvorila so ziskom 79,21 bodov nový svetový rekord, keď prekonala maximum Japonky Mao Asadovej z roku 2014.

Hoci pri prvom skoku v sobotňajšej voľnej jazde zaváhala, atakovala aj celkový rekordný zápis juhokórejskej olympijskej víťazky Yu Na Kim (228,56) zo ZOH 2010 vo Vancouveri. Napokon za ním tesne zaostala, keď od rozhodcov získala 227,66 bodov.

Ruská krasokorčuliarka Jevgenija Medvedevová
Foto: TASR/AP


Ruská športová dvojica Jevgenia Tarasovová a Vladimir Morozov počas piatkového krátkeho programu v súťaži tanečných párov vo finálovom podujatí krasokorčuliarskeho seriálu Grand Prix ISU v Marseille
Foto: TASR/AP


Výsledky GP ISU - Marseille:

tance: 1. Tessa Virtueová, Scott Moir (Kan.) 197,22 bodov, 2. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 192,81, 3. Maia Shibutaniová, Alex Shibutani (USA) 189,60

športové dvojice: 1. Jevgenia Tarasovová, Vladimir Morozov (Rus.) 213,85 b., 2. Siao-jü Jü, Chao Čang (Čína) 206,71, 3. Meagan Duhamelová, Eric Radford (Kan.) 205,99

ženy: 1. Jevgenija Medvedevová (Rus.) 227,66, 2. Satoko Mijaharová (Jap.) 218,33, 3. Anna Pogorilá (Rus.) 216,47