Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

ME v krasokorčuľovaní: Krokavec s Rajičovou zaostrili na ZOH 2018

Na snímke vľavo otec Tomislav Rajič a tréner Igor Krokavec počas tréningu slovenskej krasokorčuliarky Nicole Rajičovej. Foto: TASR/Michal Svítok

Po šiestom mieste jej zverenkyne Rajicovej v Ostrave v osobných rekordoch už ale upriamuje pozornosť na blížiace sa majstrovstvá sveta v Helsinkách.

Bratislava 29. januára (TASR) - Krasokorčuliarka Nicole Rajičová sa podpísala pod historický úspech Slovenska na majstrovstvách Európy 2017. Po jej šiestom mieste v Ostrave v osobných rekordoch už ale upriamuje pozornosť na blížiace sa majstrovstvá sveta v Helsinkách. Budú totiž mimoriadne dôležité najmä z hľadiska vybojovania si miestenky na ZOH 2018 v Pjongčangu.

Aj tréner 21-ročnej sólistky Igor Krokavec vie, že jeho zverenku čaká tvrdá drina v snahe vylepšiť minuloročné 13. miesto z Bostonu. Ak sa to podarí, mohla by newyorská rodáčka zopakovať účasť zo ZOH v Soči. "Na prípravu treba dobrých štyri-päť týždňov tvrdého tréningu. Nicole už v minulosti dokázala, že sa vie pripraviť dobre na majstrovstvá sveta. Budeme sa snažiť o náročnejšie skoky, aby sme maximálne využili jej potenciál. Skúsime získať ešte viac bodov ako na týchto majstrovstvách Európy. Radi by sme vylepšili 13. miesto z minulého roka. Myslíme si, že má na to. Každý rok sa zlepšuje. Treba byť pozitívne naladený, a ak bude všetko ako má a vydrží najmä zdravie, skúsime vybojovať miesto na olympiáde. Z Európy ideme pozitívne naladení, lebo šieste miesto je histórii najlepšie. Budeme sa snažiť ešte to vylepšovať," povedal Krokavec na sobotnom stretnutí s médiami v Bratislave.

Okrem Rajičovej pekný výkon na ME predviedol aj novozložený tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. Tí obsadili 16. miesto. Sólista Michael Neuman do voľných jázd nepostúpil. Prezidentku Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíkovú nadchlo najmä vystúpenie Rajičovej. "Nicole nám spravila obrovskú radosť. Nielen svojím výkonom, ale aj tým, že vďaka nej sa na budúcoročných majstrovstvách Európy môžu predstaviť až dve Slovenky, je to teda výzva a motivácia pre naše dievčatá. Michael spravil, čo bolo v jeho silách, vie, akých chýb sa dopustil a na čom má pracovať. Lucii a Lukášovi prajem, aby to mierne sklamanie z európskeho výsledku rýchlo prebolelo, aby nazbierali sily a na majstrovstvách sveta poskočili v rebríčku vyššie," citovala Babušíkovú tlačová správa SKrZ.

Slovensko na šampionáte reprezentovala aj rozhodkyňa Adriana Domanská. Mala tu zaujímavú premiéru. "Prvýkrát som dostala nomináciu od ISU byť na veľkom šampionáte hlavnou rozhodkyňou športových dvojíc. Doteraz som vždy mala skúsenosti hlavnej rozhodkyne zo súťaží jednotlivcov. Byť hlavná rozhodkyňa je totiž veľká zodpovednosť a športové dvojice sú mimoriadne nebezpečná kategória, všeličo sa môže stať. Mala som obavy, dôkladne som si preto prešla niekoľkokrát pravidlá, aby som vedela správne zareagovať, ak by sa niečo stalo. Našťastie k ničom nedošlo a bola to nádherná súťaž," dodala Adriana Domanská.

Medailová bilancia z ME 2017 v Ostrave:

krajina zlato striebro bronz

Rusko 2 2 2
Francúzsko 1 0 1
Španielsko 1 0 0
Taliansko 0 1 1
Nemecko 0 1 0