Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Krasokorčuľovanie ME: Na šampionát do Štokholmu opäť kvarteto Slovákov

Slovenský krasokorčuliar Marco Klepoch počas krátkeho programu mužov na ME v krasokorčuľovaní v Budapešti 16. januára 2014. Foto: TASR/MTI

Slovenské krasokorčuľovanie budú na budúcotýždňových majstrovstvách Európy v Štokholme reprezentovať štyria súťažiaci.

Bratislava 21. januára (TASR) - Slovenské krasokorčuľovanie budú na budúcotýždňových majstrovstvách Európy v Štokholme reprezentovať štyria súťažiaci - sólisti Nicole Rajičová a Marco Klepoch, resp. tanečníci Federica Testová a Lukáš Csölley. Súťaž športových dvojíc Slovensko neobsadí, informovala TASR predsedníčka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ) Felicitas Babušíková.

Minulý rok na ME v Maďarsku Slovensko reprezentovalo rovnaké kvarteto, neskoršia olympionička Rajičová skončila 17., tanečníci Testová a Csölley obsadili 12. pozíciu a Klepoch nepostúpil do finálovej 24-ky (26. priečka-pozn.).

"Nomináciu tvoria Nicole Rajičová, Marco Klepoch a tanečníci Federica Testová, Lukáš Csölley. Do Štokholmu ideme pozitívne naladení, veríme v dobré umiestnenia aj vzhľadom na momentálnu výkonnosť. Nicole sa veľmi zlepšila, rovnako aj tanečníci. V kútiku duše verí, že do finále postúpi aj Marco, ktorému to ako debutantovi minulý rok tesne ušlo. Ak sa prebojuje do finále, budem spokojná. Od ostatných verím, že vylepšia minuloročné výsledky," povedala pre TASR tímlíderka slovenskej výpravy Felicitas Babušíková.

Kontinentálny šampionát odštartuje vo Švédsku v stredu 28. januára krátkym programom mužov a tanečníkov, posledné finále je na programe v nedeľu 1. februára.