Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

V úvodný deň krasokorčuliarskeho šampionátu zaplnili hľadisko deti

Na snímke diváci počas krátkeho programu žien na majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní 27. januára 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Organizačný výbor ISU ME 2016 dal v prvý deň šampionátu možnosť všetkým školám a skupinám s minimálnym počtom 15 ľudí, sledovať súťaže bezplatne.

Bratislava 27. januára (TASR) - Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní odštartovali v stredu v Bratislave krátkym programom žien a v hľadisku Zimného štadióna Ondreja Nepelu mali jasnú prevahu deti. Zišlo sa ich celkovo asi 5000. Organizačný výbor ISU ME 2016 dal v prvý deň šampionátu možnosť všetkým školám a skupinám s minimálnym počtom 15 ľudí, sledovať súťaže bezplatne.

"Deti boli skvelé, takúto atmosféru som ešte nezažila," povedala v tlačovej správe organizátorov slovenská reprezentantka Nicole Rajičová, ktorá je priebežne deviata. Všetky súťaže úvodného dňa, vrátane otváracieho ceremoniálu, sledovalo približne 5000 žiakov, študentov a ďalších 1000 dôchodcov z celého Slovenska a Česka.

Na Zimný štadión Ondreja Nepelu prišla necelá stovka škôl, najdlhšiu cestu mali za sebou študenti z Humenného. Do haly prichádzali v organizovaných skupinách, priamo do hľadiska bol vstup v piatich fázach, pričom prví diváci sedeli na svojich miestach už od 9.30 h.

"Sme radi, že napriek štrajku väčšina škôl využila možnosť sledovať tento krásny šport naživo. Mnohí priznali, že inak by sa na krasokorčuľovanie nedostali a preto nás teší, že sme im to umožnili," povedal predseda organizačného výboru ISU ME 2016 Martin Letenay.