Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Na Memoriáli O. Nepelu si odkrúti premiéru pár Myslivečková, Csölley

Na snímke Lukáš Csölley a jeho bývala partnerka Federica Testová. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na podujatí sa predstavia reprezentanti z 23 krajín, zúčastní sa na ňom 27 krasokorčuliariek v kategórii žien, 22 krasokorčuliarov v kategórii mužov, sedem športových dvojíc a 15 tanečných párov.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Od štvrtka do soboty bude Bratislava hostiť najprestížnejšie krasokorčuliarske podujatie na Slovensku. Na 24. ročníku Memoriálu Ondreja Nepelu, ktorý je už tretí rok v rade zaradený do série ISU Challenger Series, sa predstavia aj slovenskí reprezentanti Nicole Rajičová v súťaži žien a tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley.

Napriek tomu, že sa sezóna iba začína, bude na tohtoročnom Memoriáli O. Nepelu mimoriadne silná konkurencia. Na podujatí sa predstavia reprezentanti z 23 krajín, zúčastní sa na ňom 27 krasokorčuliariek v kategórii žien, 22 krasokorčuliarov v kategórii mužov, sedem športových dvojíc a 15 tanečných párov. "Najväčšími hviezdami budú ruská športová dvojica Juko Kavagutiová, Alexander Smirnov či ruský tanečný pár Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Solovjev. Zo žien spomeňme Rusky Alenu Leonovú a Juliu Lipnickú, medzi mužmi dominuje Sergej Voronov. Sme veľmi radi, že tento rok máme mimoriadne silnú účasť," uviedol predseda organizačného výboru Memoriálu Martin Letenay.

Na podujatí mala štartovať aj nemecká športová dvojica Aľona Savčenková, Bruno Massot, no nakoniec musela svoju účasť zo zdravotných dôvodov odrieknuť. "Aľona leží s horúčkou v posteli a nemôže korčuľovať. Je nám to ľúto, bol by to top boj medzi ruským a nemeckým párom. Verím, že ďalšie štartujúce dvojice nám to vynahradia," prezradila na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková. "Aj po iné roky tu boli osobnosti krasokorčuľovania, ale tentoraz ich máme asi najviac. Verím, že slávne mená prilákajú na Zimný štadión Ondreja Nepelu čo najviac divákov," dodala.

Spomedzi slovenských zástupcov má zväz najväčšie očakávania od novovzniknutého tanečného páru Myslivečková, Csölley. "S Luciou sme dlhé roky spolu pretekali proti sebe. Poznáme sa a obaja sme sa dostali na rovnakú korčuliarsku úroveň. Vo svete tancov na ľade nás oboch poznajú, takže dúfame, že reakcie zo strany rozhodcov budú pozitívne. Na Memoriál sa obaja veľmi tešíme," uviedol Csölley. "Dúfame, že sa Lucii a Lukášovi podarí podať dobrý výkon, že nadviažu na úspechy, ktoré mal Lukáš s Federicou Testovou. Máme predolympijskú sezónu, takže každé ich vystúpenie je mimoriadne dôležité," doplnil Letenay.

Jednotka medzi slovenskými reprezentantkami Rajičová bude mať v Bratislave premiéru v sezóne s novým programom. "Mám dva nové programy a dve nové šaty, verím, že sa budú hodiť k novej hudbe. V krátkom programe plánujem jazdiť na hudbu z filmu Love Story, na voľnú jazdu z Rain In Your Black Eyes od Ezia Bossa. To je smutnejšia, silnejšia hudba. Mne sa ale páčia obe," prezradila Rajičová, "Zistila som, že hudba mi nevyhovovala, preto som ju rped sezónou zmenila. V príprave som sa sústredila na novú choreografiu. V 'kraťasi' mám tri kombinácie, vo voľnej jazde rovnako plus v druhej polovici plánujem aj ťažšie skoky - dvojitý axel a trojitý tulup," dodala Rajičová, ktorá prekonala problémy s chrbtom.

V súťaži žien nebude po krátkom programe tradičná redukcia na 24 mien, ale do piatkových voľných jázd postúpi všetkých 27 štartujúcich. Medzi fanúšikmi krasokorčuľovania vyvolali januárové majstrovstvá Európy vlnu eufórie a zväz verí, že sa mu na tento úspech podarí nadviazať na nadchádzajúcom podujatí. "Snažili sme sa ho spraviť tento rok viac pre divákov. Oproti minulosti bude vstup voľný, diváci sa môžu pozrieť aj na súťažné tréningy. Veríme, že diváci prídu v hojnom počte a vytvoria rovnakú atmosféru, ako panovala v januári," informoval Letenay. Priamy prenos z pretekov sa bude vysielať aj na internetovej stránke www.nepela.kraso.sk.

Program Memoriálu Ondreja Nepelu 2016

štvrtok 29. septembra:
16.00 - 19.50 ženy - krátky program
20.00 - 21.00 športové dvojice - krátky program

piatok 30. septembra:
12.00 - 14.50 muži - krátky program
15.00 - 17.20 tanečné páry - krátke tance
17.30 - 21.40 ženy - voľné jazdy

sobota 1. októbra:
12.00 - 13.25 športové dvojice - voľné jazdy
13.30 - 16.45 muži - voľné jazdy
17.00 - 19.30 tanečné páry - voľné tance