Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Týchto futbalových borcov trápia zranenia

Na archívnej snímke futbalista Realu Madrid Toni Kroos (hore) a hráč Valencie Andres Gomes. Foto: TASR/AP/Oscar del Pozo

Realu Madrid bude asi dlhší čas chýbať Kroos, trápi ho zlomenina. Ribery si zranil stehenný svalu, no verí, že nastúpi už proti Dortmundu. Zranený Sanchez neodohrá kvalifikačný duel s Kolumbiou.

Berlín 8. novembra (TASR) - Futbalistom Realu Madrid bude zrejme dlhší čas chýbať stredopoliar Toni Kroos, ktorý si počas víkendového zápasu španielskej ligy s Leganes (3:0) poranil pravú nohu. Ako informovala agentúra DPA, vyšetrenia odhalili, že nemecký reprezentant má zlomenú piatu metatarzálnu kostičku v chodidle.

Kroos sa už ospravedlnil trénerovi národného tímu Joachimovi Löwovi a vynechá piatkový súboj kvalifikácie MS 2018 proti San Marínu ako i prestížny prípravný duel s Talianskom, ktorý sa hrá o štyri dni neskôr v Miláne. Podľa vyjadrenia Nemeckého futbalového zväzu (DFB) si zranenie vyžiada, aby majster sveta z 2014 minimálne najbližších desať dní netrénoval. Vedenie Realu zatiaľ neoznámilo dĺžku liečby.

Ribery z Bayernu verí, že bude hrať proti Dortmundu



Stredopoliar nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Franck Ribery verí, že po pauze spôsobenej zranením odohrá 19. novembra zápas proti Borussii Dortmund.

Franck Ribéry z nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov
Foto: Teraz.sk/Youtube


"Chcel som hrať už proti Hoffenheimu, aspoň desať – dvadsať minút. Nechceli sme však ísť do rizika, teraz je už všetko v poriadku," citovala slová 33-ročného Francúza agentúra dpa.

Riberyho trápilo zranenie stehenného svalu. Na ihrisku sa v lige naposledy objavil 24. septembra v stretnutí s Hamburgom.

Zranený Alexis Sanchez neodohrá kvalifikačný duel s Kolumbiou



Futbalový útočník Čile Alexis Sanchez sa zranil na tréningu a vynechá štvrtkový kvalifikačný duel MS 2018 proti Kolumbii. Zostáva v Santiagu a bude sa pripravovať na ďalšie stretnutie proti Uruguaju, informovala agentúra AP. Hviezda Arsenalu Londýn je jedným z kľúčových hráčov reprezentácie a Čile pomohol získať v júni trofej na turnaji Copa America.