Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kuciak po prestupe do Hull City: Splnil sa mi sen

Dušan Kuciak Foto: TASR/Martin Baumann

Tridsaťročný brankár podpísal s aktuálnym lídrom druhej najvyššej anglickej súťaže Championship kontrakt na 18 mesiacov.

Hull City 2. februára (TASR) - Slovenský futbalový brankár Dušan Kuciak definitívne prestúpil z Legie Varšava do Hull City. Informáciu potvrdil anglický klub na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Tridsaťročný brankár podpísal s aktuálnym lídrom druhej najvyššej anglickej súťaže Championship kontrakt na 18 mesiacov a na drese bude nosiť číslo 30. Kuciak skompletizoval prestup v pondelok večer po tom, čo úspešne absolvoval lekárske testy, no klub neuviedol výšku odstupného. Tá by sa mala podľa miestnych médií pohybovať na úrovni 250.000 libier.

"Som šťastný, že som podpísal zmluvu s Hullom. Splnil sa mi sen hrať v Anglicku. S trénerom som rozprával len krátko, viac som sa bavil s trénerom brankárov. Už sa teším na nových spoluhráčov a na prvý tréning," povedal Kuciak vo videorozhovore pre klubový web.

Hull City získal aj Nicka Powella na hosťovanie z Manchestru United. Líder druhej najvyššej súťaže na Ostrovoch má namierené späť do Premier League a úspešne pôsobí aj v Pohári FA, kde ho však v osemfinále čaká dosiaľ najťažšia prekážka - obhajca trofeje Arsenal Londýn.

O Kuciakove služby, ktorý odmietol ponuku Legie na predĺženie kontraktu, mal kouč "tigrov" Steve Bruce záujem už počas letného prestupového obdobia. Vtedy ale zástupcovia oboch strán nenašli spoločnú reč. Slovenského reprezentanta chceli v zime údajne získať aj turecký Osmanlispor či nemenovaný nemecký klub.