Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Juraj Kucka posilní futbalového giganta AC Miláno

Juraj Kucka oslavuje gól Foto: TASR/AP

Podľa talianskych médií sa obe zainteresované strany dohodli na transfere už v piatok, ale finančné detaily prestupu neboli zverejnené.

Miláno 12. marca (TASR) - Slovenský futbalista Juraj Kucka bude od leta definitívne hráčom talianskeho klubu AC Miláno. Reprezentačný stredopoliar si podľa portálu goal.com na San Sire finančne dvojnásobne polepší, pretože sa dohodol na zmluve s ročným príjmom 1,2 milióna eur.

"V tejto chvíli mám podpísanú platnú zmluvu s FC Janov a sústredím sa na každý ďalší zápas. Som hráčom Janova a mňa zatiaľ nikto nekontaktoval a ani o ničom neviem," povedal pre svoj oficiálny web slovenský reprezentant.

Podľa talianskych médií sa obe zainteresované strany dohodli na transfere už v piatok, ale finančné detaily prestupu neboli zverejnené. Výkonný šéf "rossoneri" Adriano Galliani a prezident FC Janov Enrico Preziosi komunikovali v závere minulého týždňa aj o ďalších hráčoch.

Kucka však bol hlavnou témou rozhovorov a obaja funkcionári sa dohodli na trvalom prestupe. Dvadsaťšesťročný bývalý hráč Podbrezovej a Ružomberka, ktorý prestúpil do Janova v lete 2011 z pražskej Sparty, odohral za taliansky klub vo všetkých súťažiach doteraz 73 stretnutí a zaznamenal päť gólov.