Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Spanilá jazda Hamšíka a Kucku, gólom prispeli k výhre tímov

Na snímke slovenský stredopoliar Neapola Marek Hamšík oslavuje svoj gól v zápase 25. kola talianskej futbalovej Serie A Chievo Verona - SSC Neapol v nedeľu 19. februára 2017. Foto: TASR/AP

Pre Hamšíka to bol už 110. gól v drese Neapola. Na historicky najlepšieho strelca SSC Diega Maradonu stráca už iba päť gólov. Talianske médiá označili Kucku za jedného z najlepších hráčov na ihrisku.

Rím 20. februára (TASR) - Slovenský futbalový stredopoliar Marek Hamšík prispel jedným gólom k nedeľňajšiemu triumfu SSC Neapol 3:1 na ihrisku Chieva Verona v 25. kola talianskej Serie A. Pre kapitána to bol už 110. gól v drese Neapola. Na historicky najlepšieho strelca SSC Diega Maradonu stráca už iba päť gólov.

Hamšík sa zapísal do listiny strelcov v 38. minúte, keď zvýšil na 2:0. Po nedorozumení domáceho obrancu s brankárom sa k nemu dostala vo vnútri šestnástky lopta, ktorú slovenský reprezentant "upratal" do odkrytej brány. "Skvelá skupina, veľké víťazstvo, vždy sme jednotní," napísal Hamšík na svoj instagram a pripojil k tomu spoločnú tímovú pozápasovú fotku zo šatne.

SSC poskočil na chvíľu na druhé miesto tabuľky, na lídra a obhajcu Juventus má stratu 9 bodov. Tretí AS Rím bodovú stratu na Neapol vymazal v nasledujúcom súboji, keď doma zdolal FC Turín 4:1 a vrátil sa na druhú priečku.



Aj v záverečnom zápase nedele sa do listiny strelcov zapísal Slovák, stredopoliar Juraj Kucka otvoril v 17. minúte skóre súboja na San Sire medzi jeho AC Miláno a ACF Fiorentina. Pre Kucku, ktorý hral do 73. minúty to bol tretí ligový gól v aktuálnej sezóne, keď sa presadil hlavičkou k ľavej žrdi po centri do šestnástky. Domáci napokon v konfrontácii tabuľkových susedov vyhrali 2:1, Miláno je siedme so štvorbodovým náskokom pred ôsmou Fiorentinou.



Talianske médiá označili Kucku za jedného z najlepších hráčov na ihrisku. Milánčania si upevnili siedme miesto v tabuľke, pred ôsmou Fiorentinou majú štvorbodový náskok. "Dosiahli sme cenné víťazstvo nad priamym rivalom v boji o účasť v európskych klubových súťažiach. Chcel by som ho venovať Silviovi Berlusconimu, pre ktorého to bol možno posledný zápas na San Sire vo funkcii prezidenta klubu," povedal Montella pre webovú stránku AC.

V úvodnom nedeľňajšom zápase zvíťazili futbalisti Interu Miláno na štadióne Bologne 1:0. Inter sa posunul na štvrté miesto tabuľky so 48 bodmi, Bologna utrpela štvrtú prehru za sebou a je 15.

Sampdoria Janov, za ktorú odohral celý zápas slovenský obranca Milan Škriniar, remizovala doma s Cagliari 1:1. Na lavičke domácich sedel 19-ročný slovenský stredopoliar Denis Baumgartner.

Pescara pod vedením nového trénera Zdeňka Zemana a už bez slovenského reprezentačného obrancu Norberta Gyömbéra, deklasovala doma FC Janov 5:0. Získala dôležité body v boji o záchranu, stále je však posledná.

Serie A - 25. kolo:



FC Bologna - Inter Miláno 0:1 (0:0)
Gól: 81. Gabriel

Sampdoria Janov - Cagliari Calcio 1:1 (1:1)
Góly: 22. Quagliarella - 6. Isla
/za domácich M. Škriniar odohral celý zápas, D. Baumgartner na lavičke náhradníkov/

Pescara Calcio - FC Janov 5:0 (3:0)
Góly: 19. a 81. Caprari, 5. Orban (vlastný), 31. Benali, 87. Cerri

Chievo Verona - SSC Neapol 1:3 (0:2)
Góly: 72. Meggiorini - 31. Insigne, 38. HAMŠÍK, 58. Zieliňski
/M. Hamšík za hostí odohral celý zápas + gól/

Udinese Calcio - Sassuolo Calcio 1:2 (1:0)
Góly: 7. Fofana - 70. a 79. Defrel

AS Rím - FC Turín 4:1 (2:0)
Góly: 10. Džeko, 17. Salah, 65. Paredes, 90.+2 Nainggolan - 84. Lopez

AC Miláno - ACF Fiorentina 2:1 (2:1)
Góly: 17. KUCKA, 31. Deulofeu - 21. Kalinič
/za domácich J. Kucka do 73. min. + gól/