Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Kucka sa ospravedlnil za uhryznutie: Plne si uvedomujem chybu

Na snímke futbalista Juraj Kucka počas tlačovej konferencie na tréningovom kempe slovenskej futbalovej reprezentácie 5. júna 2023 v Šamoríne. Foto: TASR - Pavel Naubauer

Tridsaťšesťročný stredopoliar Slovana Bratislava v nadstavenom čase prvého polčasu duelu proti luxemburskému FC Swift Hesper (1:1) pohrýzol na zemi hosťujúceho Nega Ekofa.

Bratislava 13. júla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka sa vo štvrtok na sociálnej sieti ospravedlnil za skrat z úvodného zápasu 1. predkola Ligy majstrov. Tridsaťšesťročný stredopoliar Slovana Bratislava v nadstavenom čase prvého polčasu duelu proti luxemburskému FC Swift Hesper (1:1) pohrýzol na zemi hosťujúceho Nega Ekofa, za čo videl od hlavného arbitra Viktora Kopijevského červenú kartu.

"Chcel by som sa vyjadriť k včerajšej situácii a zároveň sa aj ospravedlniť celému tímu, klubu ŠK Slovan Bratislava a fanúšikom. Plne si uvedomujem chybu, ktorú som spravil a ktorá by sa nemala stávať, čím som oslabil mužstvo v ťažkom a dôležitom zápase. Nechal som sa zbytočne vyprovokovať súperom, ktorý na mne ležal, nechcel ma pustiť, štípal ma a doškriabal mi ruku do krvi. Avšak ani to neospravedlňuje moju následnú reakciu," citovala oficiálna webstránka Slovana Kucku, ktorý bude svojmu tímu chýbať 19. júla v odvete na pôde luxemburského majstra.

Kucka sa navyše obáva aj dodatočného trestu: "Disciplinárna komisia ma určite potrestá stopkou na niekoľko zápasov, čo ma veľmi mrzí, ale každý sa učí z vlastných chýb."