Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Kuckhoff zo šípkarského zväzu vidí výhody konzumácie alkoholu

Na archívnej snímke Škót Peter Wright počas finálového duelu v šípkach. Foto: TASR/DPA

V šípkarskom športe sa rozprúdila diskusia o úlohe, ktorú v ňom zohráva alkohol. Výkonný riaditeľ organizácie PDC Matthew Porter nevidí v jeho konzumácii žiadnu výhodu.

Berlín 22. decembra (TASR) - Podľa športového riaditeľa Nemeckého šípkarského zväzu (DDV) Karstena Kuckhoffa môžu hráči na turnajoch ťažiť z konzumácie alkoholických nápojov. Uviedol to napriek tomu, že dlhodobým cieľom zväzu je dosiahnuť, aby na súťažiach nepili alkohol vôbec.

"Na jednej strane alkohol nepriamo zvyšuje výkonnosť. Vďaka jeho konzumácii sa hráči nestávajú lepšími šípkarmi, ale môže im to pomôcť zvládať situácie pod tlakom a dostávať nervozitu pod kontrolu. Chvenie rúk, ktoré sa môže vyskytnúť pri vysokej hladine adrenalínu, je obzvlášť nevýhodné v takomto precíznom športe," citovala Kuckhoffa agentúra DPA.

DDV chce v Bundeslige zaviesť limity na konzumáciu alkoholu, postupne ich znižovať a dlhodobo dosiahnuť absolútnu triezvosť hráčov. V šípkarskom športe sa rozprúdila diskusia o úlohe, ktorú v ňom zohráva alkohol. Výkonný riaditeľ organizácie PDC Matthew Porter nevidí v jeho konzumácii žiadnu výhodu. "Šípkari musia hrať na pódiu, pod vysokým tlakom a dlhý čas. Musia preukázať mimoriadne vysokú úroveň koncentrácie. Teraz si každý môže položiť otázku, ako by to zvládol pod vplyvom alkoholu. Neboli by ste schopní hrať na svojej najlepšej úrovni," argumentoval Porter.