Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Kučová prehrala v 2. kole dvojhry s Karolínou Plíškovou

Kristína Kučová, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Kučová v úvode zápasu držala s Plíškovou krok a za stavu 1:1 mala k dispozícii brejkbal. Češka ho však odvrátila kvalitným podaním.

Paríž 29. mája (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela v stredajšom 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Nasadenej dvojke Češke Karolíne Plíškovej podľahla za 56 minút hladko 2:6, 2:6. Napriek prehre dosiahla na parížskej antuke doterajšie maximum. Po troch víťazstvách v kvalifikácii získala v 1. kole hlavnej súťaže skalp Rusky Svetlany Kuznecovovej - šampiónky z roku 2009.

Kučová v úvode zápasu držala s Plíškovou krok a za stavu 1:1 mala k dispozícii brejkbal. Češka ho však odvrátila kvalitným podaním, ktoré bolo v zápase proti Slovenke jej veľká zbraň. Od stavu 2:2 získala Plíšková štyri gemy za sebou a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Víťazka turnaja WTA v Ríme súkala jedno eso za druhým, pri dlhších výmenách precízne umiestňovala loptičky do rohov dvorca a dostávala Kučovú pod tlak. V druhom dejstve Plíšková za stavu 3:2 po sérii víťazných úderov prelomila podanie Kučovej, následne potvrdila brejk a zápas už s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

ženy - dvojhra - 2. kolo:


Karolína Plíšková (2-ČR) - Kristína KUČOVÁ (SR) 6:2, 6:2