Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Kukuľková neuspela v Sarajeve vo štvrťfinále

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Wangovi tesne ušla miestenka v prvom turnaji v Sarajeve, keď v rozhodujúcom semifinálovom súboji o postup prehral s Grékom Panagiotisom Gionisom 0:4 na sety.

Sarajevo 19. mája (TASR) - Slovenský reprezentant v stolnom tenise Wang Jang bude mať v nedeľu popoludní ďalšiu možnosť vybojovať si miestenku na OH 2024 v Paríži. Aj v druhom turnaji európskej olympijskej kvalifikácie v Sarajeve sa prebojoval medzi elitné kvarteto, keď vo štvrťfinále zdolal Dimitrije Levajaca zo Srbska 4:2 na sety. Wang prehrával 1:2, ale skóre otočil na svoju stranu. Vo štvrťfinále neuspela Tatiana Kukuľková.

Wangovi tesne ušla miestenka v prvom turnaji v Sarajeve, keď v rozhodujúcom semifinálovom súboji o postup prehral s Grékom Panagiotisom Gionisom 0:4 na sety. Reparát môže zložiť v nedeľu v semifinálovom súboji druhého turnaja proti Ukrajincovi Jaroslavovi Žmudenkovi (15.00 h). Ak by s ním prehral, čakala by ho ešte jedna príležitosť v súboji o 3. miesto, keďže z druhého turnaja sa na OH prebojujú až traja hráči.

Kukuľkovú delili v druhom turnaji od postupu dva zápasy, ale hneď v tom prvom vypadla. Vo štvrťfinále podľahla portugalskej reprezentantke čínskeho pôvodu Šao Tie-ni hladko 0:4 na sety.

Pre Európu je určených šesť kontinentálnych miesteniek na OH v Paríži. Po päť z nich v oboch kategóriách rozdajú teraz v Sarajeve a zvyšné šieste podľa rebríčka k 11. júnu 2024, keď sa skončí proces kvalifikácie na olympiádu.



európska olympijská kvalifikácia vo dvojhre - 2. turnaj


muži - štvrťfinále:

Wang JANG (SR) - Dimitrije Levajac (Srb.) 4:2 (7, -12, -4, 7, 7, 7)



ženy - štvrťfinále:

Tatiana KUKUĽKOVÁ (SR) - Šao Tie-ni (Portug.) 0:4 (-4, -10, -5, -2)