Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Kula je staronovým prezidentom Slovenského zväzu vodného póla

Vľavo prezident SZVP Juraj Kula, vpravo vodní pólisti ČH Hornets Košice, ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Rozhodli o tom delegáti valného zhromaždenia SZVP v Bratislave, pričom bývalému reprezentantovi Československa prejavilo dôveru 22 z 37 delegátov.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Staronovým prezidentom Slovenského zväzu vodného póla (SZVP) sa stal v sobotu Juraj Kula. Rozhodli o tom delegáti valného zhromaždenia SZVP v Bratislave, pričom bývalému reprezentantovi Československa prejavilo dôveru 22 z 37 delegátov. Informoval o tom portál mokralopta.sk.

Kula, ktorý v súčasnosti pôsobí ako právnik, reprezentoval Československo 170-krát a v bránke ČH Košice získal spolu až 14 titulov majstra republiky. Vo svojom programe vyzdvihol zvýšenú podporu výberom, ktoré majú reálnu šancu uspieť na medzinárodnom poli. Ešte väčšiu pozornosť ako doteraz chce venovať rozvoju mládežníckeho vodného póla. Rozvoj mužskej seniorskej reprezentácie vidí v účasti národného tímu v Svetovej lige, kam chce smerovať svoje aktivity.

"Hlavnou prioritou je vytvoriť z juniorov, ktorí na ME 2012 skončili na 7. mieste základ novej reprezentácie. Prípadne ju aj doplniť s tým, aby tento tím mal prioritu aj v štátnych očiach aj v očiach Slovenského olympijského výboru pre OH 2016. Čo sa týka mládežníckeho vodného póla ďalej podporovať kategóriu 15 a 17-ročný, pretože len táto cesta prinesie skvalitnenie práce v tomto našom športe," povedal po novozvolení Juraj Kula a doplnil: "Každé víťazstvo vo voľbách je prejavom dôvery. Nemožno zabúdať na to, že pán Bottlik, ktorý kandidoval proti mne, získal až 13 hlasov. To je moment, kedy treba počúvať aj ľudí, ktorí majú odlišný názor. Treba si osvojiť to, čo je potrebné a prospešné a potrebné pre vodné pólo a pomôže jeho rastu."

Po príhovore Františka Chmelára, prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV), nasledovala hodnotiaca správa dosluhujúceho prezidenta SZVP Juraja Kulu. "Pri preberaní funkcie vyvstali vysoké záväzky a ratovanie zväzu by som prirovnal k problémom lyžiarskeho zväzu v minulosti. Našťastie sa nám v prvej polovici obdobia podarilo situáciu stabilizovať," povedal Juraj Kula a pokračoval: "V súvislosti so zlou finančnou situáciou sme museli s trénermi zmeniť zmluvné vzťahy a odmeňovať ich nie na mesačnej báze, ale dennej."

Delegáti valného zhromaždenia zvolili aj členov výkonného výboru, ktorý bude pracovať v nezmenenom zložení v porovnaní s predchádzajúcim volebným obdobím.