Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Kupčo po angažmáne v USHL posilnil Karlove Vary

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kupčo už na západe Čiech pôsobil, keď v mládežníckych kategóriách hral za dorast a juniorku Karlových Varov.

Karlove Vary 29. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Ľubomír Kupčo bude v nasledujúcom ročníku obliekať dres českého extraligistu HC Energie Karlove Vary. Dvadsaťjedenročný útočník si v uplynulých troch sezónach vyskúšal pôsobenie v americkej USHL.

Kupčo už na západe Čiech pôsobil, keď v mládežníckych kategóriách hral za dorast a juniorku Karlových Varov. "Ľubo je hráč, ktorý do našej akadémie prišiel v dorasteneckom veku. Je to kreatívny útočník, ktorý sa vracia po dvoch rokoch v zámorí. Čaká ho prvá sezóna medzi dospelými a bude bojovať o miesto v našej zostave," uviedol pre oficiálny klubový web manažér mládeže Bronislav Píša.

Bývalý mládežnícky reprezentant podpísal ročnú zmluvu s opciou na predĺženie o ďalší rok. "Návrat do Karlových Varov bol pre mňa prvá voľba, keď mi nevyšlo účinkovanie v univerzitnej súťaži. Už keď som odchádzal do Ameriky, tak som s klubom hovoril o tom, že ma tu radi uvidia a ja som to videl rovnako. Som veľmi rád, že mi Energie dajú príležitosť a teraz je to iba na mne, ako sa ukážem," povedal odchovanec HC Košice.