Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Kuřeja zvíťazil v hode kuželkou na Handi Zlatej tretre 2020

Na archívnej snímke atlét Marián Kuřeja. Foto: TASR/Andrej Galica

Kuřejovi na víťazstvo stačil jediný platný pokus, keď hneď na úvod pokoril 30 metrov a získal Zlatú tretru.

Ostrava 10. septembra (TASR) - Na štvrtom ročníku Handi Zlatá tretra 2020 zdravotne znevýhodnených atlétov sa predstavili v Ostrave traja slovenskí reprezentanti a všetci vybojovali medailu. Najviac sa darilo Mariánovi Kuřejovi, ktorý získal zlato v hode kuželkou, Július Hutka bol v hode oštepom F57 31 druhý, rovnako ako Dušan Laczko v hode diskom F56 36.

Kuřejovi na víťazstvo stačil jediný platný pokus, keď hneď na úvod pokoril 30 metrov a získal Zlatú tretru. "Som nesmierne šťastný, že v tejto covidovej dobe som získal túto krásnu cenu. Preteky to boli zaujímavé. V chladnom počasí sa nikomu obzvlášť nedarilo, ani mne nie. Bol som vďačný aspoň za prvý vydarený pokus, ktorý padol na rovnú tridsiatku," uviedol v tlačovej správe Kuřeja, ktorý sa kvalifikoval aj na budúcoročné paralympijské hry v Tokiu. "Marián opäť potvrdil svoju vysokú kvalitu, keď z piatich pretekov päťkrát prekonal 30-metrovú hranicu svetovej úrovne. Ukázal, že bol na túto sezónu výborne pripravený a verím, že mu forma vydrží a uspeje aj o rok na PH v Tokiu," povedal reprezentačný tréner slovenskej paraatletiky Vladimír Bezdíček.

Podujatie Handi Zlatá tretra 2020 zdravotne znevýhodnených atlétov bol súčasťou 59. ročníka Medzinárodného atletického mítingu Zlatá tretra Ostrava, ktorý je zaradený do série World Athletics Continental Tour Gold.