Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Kuzminová i Sanitra tvrdia: Šance na medaily ešte budú

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová na strelnici počas stíhacích pretekov žien na 10 km na XXII. zimných olympijských hrách vo vytrvalostnom komplexe Laura v Červenej Poľane 11. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Najbližšia sa Anastasii Kuzminovej naskytne už v piatok podvečer, keď nastúpi na štart individuálnych pretekov na 15 km. V tejto disciplíne sa jej v prebiehajúcej sezóne darilo.

Soči 12. februára (TASR) - Utorňajšie stíhacie preteky žien nevyšli Anastasii Kuzminovej podľa predstáv.

Prvá pozícia na štarte a konečné šieste miesto boli sklamaním, ale najúspešnejšia zimná olympionička slovenskej histórie si z toho príliš ťažkú hlavu nerobí: "Veď šance na medaily ešte budú."

Najbližšia sa jej naskytne už v piatok podvečer, keď nastúpi na štart individuálnych pretekov na 15 km. V tejto disciplíne sa jej v prebiehajúcej sezóne darilo. V úvodných pretekoch Svetového pohára vo švédskom Östersunde obsadila druhú priečku za Češkou Gabrielou Soukalovovu, keď stratila iba 1,2 s, a v druhých v nemeckom Ruhpolding skončila tesne za prvou desiatkou. "Aj v ďalších pretekoch sa pokúsim zabojovať o medailu. Okrem individuálnych nastúpim aj v štafetách," uviedla Kuzminová.

Dvadsaťdeväťročnú pretekárku čakajú ďalej v pondelok preteky s hromadným štartom na 12,5 km a predstaviť by sa mala aj v budúcotýždňových mixoch a štafete žien. "Každý štart je pre nás šanca na medailový zisk a osobne si myslím, že Nasťa ešte nepovedala posledné slovo," uviedol jej strelecký tréner Juraj Sanitra.

V utorok ju o cenný kov pripravili podmienky v biatlonovom Komplexe Laura i nevydarená posledná strelecká položka. "Lyže išli dobre, ale ja nie. Na trati som sa necítila optimálne. Som o niečo ťažšia ako ostatné dievčatá a pri každom pokuse silno sa odraziť, som sa zabárala. Jednoducho som na tejto trati nedokázala letieť," uviedla.

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová reaguje v cieli po stíhacích pretekoch žien na 10 km na XXII. zimných olympijských hrách vo vytrvalostnom komplexe Laura v Červenej Poľane 11. februára 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok


Napriek tomu, že nezopakovala výborný bežecký výkon zo šprintu, až do poslednej streľby bojovala o medailu. No práve záverečných päť terčov ju pripravilo o šancu na cenný kov.

"Zmeškala som prvú ranu, odložila som ju a potom sa mi už nedalo poriadne nadýchnuť. S každou ďalšou ranou som už bojovala. Boli už také vydreté, vždy sú najťažšie tá štvrtá a piata rana," opísala rozhodujúce momenty Kuzminová, ktorá strávila na strelnici príliš dlhú dobu a netrafila predposledný 19. terč.

Po dvoch náročných štartoch bol pre Kuzminovú najdôležitejší oddych, a tak v stredu netrénovala. "Vypustíme tréning a aj streľbu. Možno aj na dva dni," uviedol Sanitra po pretekoch. Pre Tím Kuzminová bolo rovnako podstatné aj napraviť škody po poslednej mediálnej kontroverzii: "Pokúsime sa utlmiť tú nie veľmi príjemnú klímu, ktorá je navodená. Skúsime to dať do poriadku, aby sme sa mohli v pokoji pripraviť na ďalšie preteky," dodal.