Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kvitová ovládla WTA Elite Trophy: V Číne sa mi skutočne darí

Česká tenistka Petra Kvitová Foto: TASR/AP

V siedmej vzájomnej konfrontácii zvíťazila šiestykrát, keď s výnimkou troch gemov v prvom sete bola na centrálnom kurte jasne lepšia.

Ču-chaj 6. novembra (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová sa stala víťazkou "malých" MS WTA (WTA Elite Trophy) v čínskom meste Ču-chaj. V nedeľňajšom finále dvojhry si poradila s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou za 71 minút 6:4, 6:2 a vybojovala svoj druhý tohtosezónny titul. Za triumf získala prémiu vo výške 634.000 amerických dolárov a vo svetovom rebríčku sa vďaka zisku 700 bodov posunie na 11. miesto.

Kvitová potvrdila, že sa jej proti Svitolinovej darí. V siedmej vzájomnej konfrontácii zvíťazila šiestykrát, keď s výnimkou troch gemov v prvom sete bola na centrálnom kurte jasne lepšia. Agresívnou hrou od základnej čiary nedávala súperke príliš veľa šancí. "Som veľmi spokojná za celý uplynulý týždeň. Musím povedať, že v Číne sa mi skutočne darí. Odohrala som tu ďalší skvelý turnaj," povedala priamo na kurte Kvitová, ktorá v októbri ovládla turnaj vo Wu-chane.

Napriek finálovej prehre mala radosť aj Svitolinová. "So svojím výkonom som spokojná a dúfam, že aj budúci rok sa na tento turnaj prebojujem," vyznala sa Ukrajinka.

dvojhra - finále:

Petra Kvitová (3-ČR) - Jelina Svitolinová (4-Ukr.) 6:4, 6:2